krossatut potut

Annokseen sopii lisäksi myös satokassissa olleet hernefalafelit.
KROSSATUT POTUT

3 – 4 pottua persyöjä
Ripaus suolaa
Tilkka öljyä
Persiljaa, rakuunaa tai muuta vihreää yrttiä

Pese perunat ja paahda ne kokonaisina uunissa, noin 40 min, 225 °C.
Anna jäähtyä hetki ja krossaa eli murskaa perunat joko lusikalla tai puhtain käsin rouheaksi murskaksi.
Kasaa krossattu pottu annokseksi leivinpaperin päälle, ripottele päälle suoraa, öljyä ja vihreää yrttiä.
Paahda uunissa ylätasolla noin 4 min kunnes perunat saavat rapean värin.

HÄRKÄPAPUBOLOGNESE

2 dl härkäpapurouhetta
4 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
2 sipulia
(muutama valkosipulin kynsi)
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl chilimaustetta
rypsiöljyä
noin 3 dl vettä

Kuori, hienonna ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää ensin mausteet, sitten murskattu tomaatti ja härkäpapurouhe. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää vesi sopivissa erissä, niin että koostumuksesta tulee täydellinen. Ja sellaista bolognesesta tulee kun se saa muhia ainakin puolen tunnin ajan.