Oletko kiinnostunut läpinäkyvästi tuotetusta lähiluomuruoasta talvella 2018? Päätämme talvikauden toteuttamisesta alustavan tilausmäärän pohjalta osuuskunnan kokouksessa 3.11.2017. Jos talvikausi toteutuu, otamme vastaan uusia jäsenhakemuksia marraskuussa 2017. Talvikausi alkaa joulukuuun alussa 2017 ja kestää toukokuun loppuun 2018. Satokassi noudetaan Tuusulasta tai Kalliosta aina tiistaisin klo 17-19 välillä.

Voit vaikuttaa talvikauden toteutumiseen ilmoittamalla meille jo nyt halustasi liittyä osuuskunnan jäseneksi ja tilata satokassia talvikaudella 2018! Ilmoita kiinnostuksestasi suoraan jäsensähköpostiimme jasenet@omamaa.fi tai puhelimitse jäsenvastaavalle Hanna Timoselle, puh. 050 370 9696.

Ruokajäsenyys

Oma Maan ruokajäseneksi liitytään ostamalla yksi tai useampi osuuskunnan tuotanto-osuus. Liityttyäsi ruokajäseneksi olet oikeutettu tilaamaan ostamaasi osuutta vastaavan sato-osuuden osuuskunnan ruoantuotannosta viikoittaisen satokassin muodossa. Liittymällä ruokajäseneksi sinustakin tulee siis “luomutilallinen” ja voit syödä kestävästi tuotettua ja terveellistä lähiluomuruokaa joka päivä!

Yhden tuotanto-osuuden hinta on aina 200 euroa. Tällä hetkellä osuuskunnalla on kolme tuotantomuotoa: avomaa, kanala ja kasvihuone. Jokaiseen tuotantomuotoon on ostettava oma tuotanto-osuutensa. Toisin sanoen omaan satokassiisi voit aina tilata niiden tuotantomuotojen satoa, joihin olet ostanut osuuden.

Huom! Tällä hetkellä avoinna on ainoastaan avomaatuotannon osuuksia. Jos olet kiinnostunut muista tuotanto-osuuksista, laita sähköpostia osoitteeseen jasenet(at)omamaa.fi ja lisäämme sinut jonotuslistalle. Osuuskunnan jäsenet ovat jonotuksessa etusijalla.

Kun ostat tuotanto-osuuden, tulee sinusta yksi osuuskunnan omistajista. Osuustoiminta perustuu demokraattiseen päätöksentekoon sekä yhteisomistajuuteen, eli omistajana voit osallistua ja vaikuttaa osuuskunnan kaikkeen toimintaan. Omistajana olet omalta osaltasi mukana mahdollistamassa ruoantuotannon vaatimat investoinnit sekä takaamassa toiminnan jatkuvuutta niin hyvinä kuin huonoinakin satovuosina. Satokassin tilaamiseen sitoudutaan aina yhdeksi satokaudeksi kerrallaan (kesäkausi, talvikausi) ja sillä on kiinteä kuukausihinta (satomaksu). Satokassin sisällöstä ja satomaksusta voi lukea lisää täältä sekä sen hakemisesta täältä.

MITEN LIITYN RUOKAJÄSENEKSI?

  1. Liity ruokajäseneksi lähettämällä jäsenhakemus tällä lomakkeella. Lomakkeella ilmoitetaan halutut tuotanto-osuudet (200€ per osuus).
  2. Kun olemme käsitelleet hakemuksesi, saat meiltä sähköpostiisi tervetuloviestin sekä laskun halutuista tuotanto-osuuksista. Tervetuloviestissä saat myös lisätietoja osuuskunnan viestintään ym. liittyen.
  3. Jokaisen satokauden tilaukset ilmoitetaan osuuskunnalle ennen satokauden alkua. Jos satokauden alku on lähellä liittyessäsi jäseneksi, saat tervetuloviestissä suoraan ohjeet tilauksen tekemiseksi. Kun olemme käsitelleet tilauksesi, saat sähköpostiisi laskut kauden satomaksuista. 

Jäsenyyden ehdot

Maksut

Uudet jäsenet maksavat haluamansa tuotanto-osuudet liittyessään osuuskuntaan yhteydessä. Yhden tuotanto-osuuden hinta on 200 euroa. Tuotanto-osuuksia on mahdollista ostaa myöhemmin lisää.

Satomaksu per tuotantomuoto määritellään kullekin satokaudelle erikseen ennen satokauden alkua. Satomaksut maksetaan kiinteänä kuukausimaksuna etukäteen ennen satokassin noutamista (eräpäivä edellisen kuun 15. päivä).

Satokassitilaukset

Satokassin tilaamiseen sitoudutaan aina yhdeksi satokaudeksi kerrallaan (kesäkausi, talvikausi). Satokauden tilaukset ilmoitetaan osuuskunnalle ennen satokauden alkua ilmoitettuun määräaikaan mennessä (vanhoille jäsenille 15 päivää ennen satokauden alkua).

Satomaksu maksetaan kuukausimaksuna aina satokassin hakemista edeltävän kuukauden 15. päivä (eli esimerkiksi kesäkuun satomaksun eräpäivä on 15.5.).

Ruokajäsenet ovat vastuussa satokassien noudosta sovittuna jakoaikana. Satokassia voidaan säilyttää jakopisteissä myöhäisempää noutoa varten, jos jakopisteen tilat ym. sen kyseisellä hetkellä mahdollistavat. Jos satokassia ei noudeta sovitun ajan sisällä, sen sisältö otetaan käyttöön osuuskunnan muussa toiminnassa ruokahävikin minimoimiseksi. Noutamatta jäänyttä satokassia ei hyvitetä.

Kumppanuustyö

Monesta muusta ruokaosuuskunnasta ja ruokapiiristä poiketen Oma Maan ruokajäsenillä ei ole talkoovelvoitetta. Tilanteessa, jossa osuuskunnan toimintaa vielä kehitetään emmekä toimi maksimiruoantuotantokapasiteetillamme, kaikkia ruokajäseniä kuitenkin kannustetaan osallistumaan talkoisiin.

Osuuskunnasta eroaminen

Osuuskunnasta on mahdollista erota. Jäsenyyden päätyttyä jäsenelle palautetaan maksetut osuusmaksut. Huomioithan kuitenkin, että takaisinmaksuaika on pitkä: palautus suoritetaan osuuskuntalain mukaan vasta vuoden kuluttua kuluvan tilikauden päättymisestä.

Palautettava määrä ei välttämättä ole sama kuin osuudesta aikanaan maksettu määrä. Osuuskunnan taloudellisesta tilanteesta riippuen se saattaa sisältää esimerkiksi suhteellisen osuuden osuuskunnan alijäämästä, eli olla maksettua osuusmaksua pienempi.

Osuuskunnan jäsenen osuuskunnasta kantama taloudellinen vastuu (eli riski) rajoittuu hänen sijoittamaansa pääomapanokseen, eli maksettuihin osuusmaksuihin.

Osuuskunnan säännöt

Osuuskunnan säännöt ovat nähtävissä täällä.