Vaidatko sinäkin kaupan peltoon?
Oletko kiinnostunut reilusti tuotetusta lähiluomuruoasta talvella 2018? Päätämme talvikauden toteuttamisesta alustavan tilausmäärän pohjalta helmikuussa 2018. Mikäli talvikausi toteutuu, se alkaa maaliskuun 2018 alussa  ja kestää toukokuun loppuun (3 kk). Satokassi noudetaan Tuusulasta luomutilaltamme tai Kalliosta kahvilaltamme aina tiistaisin klo 17-19 välillä.

HUOM! Poikkeuksellisesti satokassitilaukset on tällä satokaudella avattu myös osuuskunnan jäsenistön ulkopuolelle, eli osuuskuntaan ei tarvitse liittyä (eikä uusia jäseniä oteta) talvikauden aikana. (Jos haluaa jatkaa kesäkaudella, sitten liittyminen on ajankohtaista.)

Tilausehdot
Satokassin tilaus on määräaikainen tilaus maalis-toukokuulle, eli tilaamiseen sitoudutaan koko tälle satokaudelle (3kk). Satokassin viikottainen sisältö ja koko vaihtelevat jonkin verran. Satokassin kuukausihinta (120 €) on laskettu koko satokauden arvioidun sadon perusteella. Satokassin sisältöä ei ole mahdollista mukauttaa yksittäisten tilaajien tarpeisiin tai toiveisiin. Tilaajan vastuulla on tulla vastaanottamaan satokassin toimitus sinä aikana, kun toimitus on ilmoitettu tapahtuvaksi.

Voit vaikuttaa talvikauden toteutumiseen ilmoittamalla meille nyt halustasi tilata satokassia talvikaudella 2018.
Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan!
Haluatko mukaan 3 kuukaudeksi? Tilaus on sitova. Täytä lomake 15.2. mennessä >>

Ruokajäsenyys

Normaalisti Oma Maan ruokajäseneksi liitytään ostamalla yksi tai useampi osuuskunnan tuotanto-osuus. (HUOM! Talvikaudella 2018 satokassia voi kokeilla ilman liittymistä osuuskuntaan, eli tuotanto-osuuksia ei tarvitse eikä voi ostaa. Nyt voi sitoutua vain hakemaan satokassia 3 kuukauden ajan!)

Sitten kun osuuskuntaan jälleen otetaan uusia jäseniä (aikaisintaan kesäkuussa 2018), homma toimii näin:
Liityttyäsi ruokajäseneksi olet oikeutettu tilaamaan ostamaasi osuutta vastaavan sato-osuuden osuuskunnan ruoantuotannosta viikoittaisen satokassin muodossa. Liittymällä ruokajäseneksi sinustakin tulee siis “luomutilallinen” ja voit syödä kestävästi tuotettua ja terveellistä lähiluomuruokaa joka päivä!

Yhden tuotanto-osuuden hinta on aina 200 euroa. (Talvikaudella 2018 tätä ei siis makseta.) Tällä hetkellä osuuskunnalla on kolme tuotantomuotoa: avomaa, kanala ja kasvihuone. Jokaiseen tuotantomuotoon on ostettava oma tuotanto-osuutensa. Toisin sanoen omaan satokassiisi voit aina tilata niiden tuotantomuotojen satoa, joihin olet ostanut osuuden. Talvikaudella 2018 valintaa ei tarvitse tehdä, vaan talvisatokassi on kaikille sama ja vegaaninen, sillä kananmunien tilaajamäärä on tällä hetkellä täysi. Jonoon mahtuu kyllä 🙂

Kun ostat tuotanto-osuuden, tulee sinusta yksi osuuskunnan omistajista. Osuustoiminta perustuu demokraattiseen päätöksentekoon sekä yhteisomistajuuteen, eli omistajana voit osallistua ja vaikuttaa osuuskunnan kaikkeen toimintaan. Omistajana olet omalta osaltasi mukana mahdollistamassa ruoantuotannon vaatimat investoinnit sekä takaamassa toiminnan jatkuvuutta niin hyvinä kuin huonoinakin satovuosina. Satokassin tilaamiseen sitoudutaan aina yhdeksi satokaudeksi kerrallaan (kesäkausi, talvikausi) ja sillä on kiinteä kuukausihinta (satomaksu). Satokassin sisällöstä ja satomaksusta voi lukea lisää täältä sekä sen hakemisesta täältä.

Huom! Tällä hetkellä avoinna on ainoastaan avomaatuotannon osuuksia. Jos olet kiinnostunut muista tuotanto-osuuksista, laita sähköpostia osoitteeseen jasenet(at)omamaa.fi ja lisäämme sinut jonotuslistalle. Osuuskunnan jäsenet ovat jonotuksessa etusijalla.

MITEN LIITYN RUOKAJÄSENEKSI?

Talvikaudella 2018 emme ota uusia ruokajäseniä. Sen sijaan voit tilata satokassia 3 kuukauden ajan näin:
-Toistaiseksi et voi liittyä ruokajäseneksi eli ostaa tuotanto-osuutta. Sitoudut ainoastaan tilaamaan talvisatokassin maaliskuun alusta toukokuun loppuun 120 € / kk, tai joka toinen viikko haettuna 60 € / kk.
Täytä lomake, niin olet mukana, mikäli talvikausi toteutuu. Se riippuu tilaajamäärästä ja ilmoitamme asiasta helmikuun aikana.
Tästä mukaan talvikaudella 2018 >>

Normaalisti, ja jälleen kesäkaudella 2018, ruokajäseneksi liitytään näin:

  1. Liity ruokajäseneksi lähettämällä jäsenhakemus tällä lomakkeella. Lomakkeella ilmoitetaan halutut tuotanto-osuudet (200€ per osuus).
  2. Kun olemme käsitelleet hakemuksesi, saat meiltä sähköpostiisi tervetuloviestin sekä laskun halutuista tuotanto-osuuksista. Tervetuloviestissä saat myös lisätietoja osuuskunnan viestintään ym. liittyen.
  3. Jokaisen satokauden tilaukset ilmoitetaan osuuskunnalle ennen satokauden alkua. Jos satokauden alku on lähellä liittyessäsi jäseneksi, saat tervetuloviestissä suoraan ohjeet tilauksen tekemiseksi. Kun olemme käsitelleet tilauksesi, saat sähköpostiisi laskut kauden satomaksuista. 

Jäsenyyden ehdot

Maksut

Uudet jäsenet maksavat haluamansa tuotanto-osuudet liittyessään osuuskuntaan yhteydessä. Yhden tuotanto-osuuden hinta on 200 euroa. Tuotanto-osuuksia on mahdollista ostaa myöhemmin lisää.

Satomaksu per tuotantomuoto määritellään kullekin satokaudelle erikseen ennen satokauden alkua. Satomaksut maksetaan kiinteänä kuukausimaksuna etukäteen ennen satokassin noutamista (eräpäivä edellisen kuun 15. päivä).

Satokassitilaukset

Satokassin tilaamiseen sitoudutaan aina yhdeksi satokaudeksi kerrallaan (kesäkausi, talvikausi). Satokauden tilaukset ilmoitetaan osuuskunnalle ennen satokauden alkua ilmoitettuun määräaikaan mennessä (vanhoille jäsenille 15 päivää ennen satokauden alkua).

Satomaksu maksetaan kuukausimaksuna aina satokassin hakemista edeltävän kuukauden 15. päivä (eli esimerkiksi kesäkuun satomaksun eräpäivä on 15.5.).

Ruokajäsenet ovat vastuussa satokassien noudosta sovittuna jakoaikana. Satokassia voidaan säilyttää jakopisteissä myöhäisempää noutoa varten, jos jakopisteen tilat ym. sen kyseisellä hetkellä mahdollistavat. Jos satokassia ei noudeta sovitun ajan sisällä, sen sisältö otetaan käyttöön osuuskunnan muussa toiminnassa ruokahävikin minimoimiseksi. Noutamatta jäänyttä satokassia ei hyvitetä.

Kumppanuustyö

Monesta muusta ruokaosuuskunnasta ja ruokapiiristä poiketen Oma Maan ruokajäsenillä ei ole talkoovelvoitetta. Tilanteessa, jossa osuuskunnan toimintaa vielä kehitetään emmekä toimi maksimiruoantuotantokapasiteetillamme, kaikkia ruokajäseniä kuitenkin kannustetaan osallistumaan talkoisiin.

Osuuskunnasta eroaminen

Osuuskunnasta on mahdollista erota. Jäsenyyden päätyttyä jäsenelle palautetaan maksetut osuusmaksut. Huomioithan kuitenkin, että takaisinmaksuaika on pitkä: palautus suoritetaan osuuskuntalain mukaan vasta vuoden kuluttua kuluvan tilikauden päättymisestä.

Palautettava määrä ei välttämättä ole sama kuin osuudesta aikanaan maksettu määrä. Osuuskunnan taloudellisesta tilanteesta riippuen se saattaa sisältää esimerkiksi suhteellisen osuuden osuuskunnan alijäämästä, eli olla maksettua osuusmaksua pienempi.

Osuuskunnan jäsenen osuuskunnasta kantama taloudellinen vastuu (eli riski) rajoittuu hänen sijoittamaansa pääomapanokseen, eli maksettuihin osuusmaksuihin.

Osuuskunnan säännöt

Osuuskunnan säännöt ovat nähtävissä täällä.