Nyt on vallankumous käsillä: Tyyne-tädin pikkuleipien salainen resepti on saatu selville. Jaamme sen kanssanne, koska olette sen ansainneet. Tyyne, joka on maailman ihanin, sanoi niin. Kun haluaa nostattaa tunnelmaa huonoilla hiilihydraateilla, on erikoishienoa tehdä se avaamalla pelti- tai emalipurkki, jossa on Tyynen pikkuleipiä, luomuna, ikiaikaisena. Se on omanlaistaan rokenrollia, sano mun sanoneen.

IMG_5419

IMG_5418

 

Ja tässä tulee se salaisuus:

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 dl siirappia
  • 1 muna
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl soodaa
  • 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri.

Laita kuivat aineet sekaisin.

Tsekkaa, että kaikki ainekset ovat kyydissä.

Pyöritä taikinasta palloja ja linttaa ne kahdella sormella mataliksi. Paina haarukalla jälki jokaiseen pikkuleipään.

Paista 175 c, 10 minuuttia. HUOM! Pikkuleipien kuuluu olla pehmeitä ja vaaleita uunista tullessaan. Ne kovettuvat viiletessään. Älä huoli.

Voe että kuule!