Oma maan reseptien raaka-aineet ovat mahdollisimman ekologisesti itse viljeltyä luomua.

Ruokajuomana villiminttuteetä. VIlliminttua saa kätevästi kerättyä itselleen talkoiden lomassa, sitä nimittäin riittää…


Parempaa ruokaa:
Oma härkäpapurouhekastike

  • 1 dl härkäpapurouhetta
  • 2 kesäsipulin vartta
  • 2 tomaattia
  • 0,5 l vettä
  • suola
  • loraus öljyä
  • mausteita: esim. paprikajauhe, valkopippuri, valkosipuli ja basilika.

Laita härkäpapurouhe kattilaan, lisää kylmä vesi ja laita liedelle lämpenemään. Lisää suola. Lisää pilkotut sipulit ja tomaatit. Lisää mausteet. Anna kiehua sen aikaa, että potut ovat kypsyneet.

Uudet perunat
Perunoiden maussa huomaa selvästi sen milloin ne on nostettu. Osuuskunnan satokassissa saa pari tuntia aiemmin nostettua perunaa. Varo ettet ylikeitä aarteita!

Parempi yhteiskunta:
Taking back the economy, vallataan talous takaisin

Talouden uudet muodot -kirjassa (Toim. Mikko Jakonen ja Tiina Silvasti, Into 2015) yksi luku käsittelee solidaarisuustaloutta. Tässä ote, jonka valossa voi miettiä mitä kaikkea voisi itse tehdä toisin, syömisen lisäksi.

”Ympärillämme on jo runsaasti esimerkkejä senkaltaisesta taloudellisesta toiminnasta, jota ohjaavat tyystin muut arvot ja ihanteet kuin valtavirran talousajattelua leimaava voitontavoittelun maksimointi. Tällaisia ovat esimerkiksi työ- ja tuottajaosuuskunnat sekä yhteisövaluutat, kuten aikapankit.”

Jutun ovat kirjoittaneet Tuomo Alhojärvi, Sanna Ryynänen, Niklas Toivakainen sekä Ruby van der Wekken (alla).

Ruby van der Wekken (vasemmalla) on myös osuuskunnan ruokajäsen, joka elää kuten opettaa ja on muutenkin ihana.