Liittymällä Oma Maan ruokajäseneksi voit kuukausittaista satomaksua vastaan tilata  satokassin, joka on noudettavissa kerran viikossa joko osuuskunnan kahvilasta Kalliosta tai suoraan tilalta Tuusulasta. Satokassi sisältää osuuskunnan tilalla viljeltyjä ja itse jatkojalostettuja tuotteita. Satokassi on täysin vegaaninen. 

Satokassi mitoitetaan vastaamaan noin yhden henkilön kaikkea ravinnontarvetta. Se toimii myös erinomaisena pohjana koko perheen terveelliselle ruokavaliolle. Mikäli haluat enemmän ruokaa, voi ostaa useamman tuotanto-osuuden. Mikäli satokassi tuntuu liian suurelta, voit myös jakaa sato-osuutesi kaverin kanssa ja vaikkapa sopia noudot vuoroviikoille. Osuuskunta myös pyrkii tukemaan satojakokavereiden löytymistä mahdollisuuksien mukaan. Tarkoitus on, että säästät satokassin hinnan kauppalaskussasi.

Satokassin sisältö vaihtelee viikoittain satokauden mukaan. Kesäkaudella satokassi sisältää satokauden mukaisia tuoretuotteita sekä muita tilalla viljeltyjä ja jatkojalostettuja tuotteita. Talvikassi on kesäkassia hieman pienempi. Se sisältää kesäkassia enemmän jatkojalostettuja tuotteita ja tuoretuotteita vain siinä määrin kun niitä on jäljellä edelliseltä kesältä tai saatavissa keväällä. Kesäkassi maksaa 160 euroa /kk ja talvikassi 120 euroa /kk.

Avomaatuotannon satokassia voi täydentää tilaamalla myös muuta tuotantoa eli kasvihuonevihanneksia ja/tai kananmunia ostamalla näiden tilaamiseen oikeuttavat tuotanto-osuudet. Näitä tuotanto-osuuksia ei tällä hetkellä kuitenkaan ole vapaana.  Jos olet kiinnostunut muista tuotanto-osuuksista, laita sähköpostia osoitteeseen jasenet (at) omamaa.fi ja lisäämme sinut jonotuslistalle. Osuuskunnan jäsenet ovat jonotuksessa etusijalla.

Viikottainen satokassi sisältää satokauden mukaisia, Lassilan tilalla viljeltyjä ja valmistettuja herkkuja. Tässä esimerkkejä tuotteista. Eri satokassivaihtoehdoista on lisätietoa alempana.

 • Satokauden mukaisia kasviksia, juureksia ja papuja (kesä)
 • Jonkin verran satokauden mukaisia marjoja, hedelmiä ja yrttejä (kesä)
 • Juureen leivottua leipää kuten ruisleipää, spelttileipää, levain-leipää ja patonkia
 • Kaurajugurttia
 • Härkäpapua eri muodoissa (kokonainen, rouhe, jauho)
 • Hernettä eri muodoissa (kokonainen, rouhe, jauho)
 • Spelttipastaa
 • Seitania
 • Kasvispihvejä ja falafeleja
 • Vihiksiä
 • Laatikoita ja lasagnea
 • Rypsiöljyä
 • Lisukkeiksi sopivia suurimoita: ohraryyni, kaurahelmi, spelttiryyni, vehnäriisi
 • Jauhoja
 • Puurohiutaleita: ohra, kaura, speltti, manna, ruis

Osuuskunnan tavoitteena on, että kaikki tarvittava ravinto olisi jossain vaiheessa mahdollista tuottaa itse. Kun Suomen talvessa ei ole kaikkia ruoka-aineita saatavilla, ne korvataan jollain muulla. Satokasseihin kehitetäänkin jatkuvasti uusia tuotteita. Kokeilussa on esimerkiksi ollut kaurasta fermentoimalla tehty amazake, jota voisi käyttää makeutukseen. Ruokajäsenenä voit osallistua myös uusien tuotteiden ja kassien sisältöjen ideointiin. Mitä sinä haluaisit tehdä, kun käytössämme on kokonainen luomutila?

Satokassin ja muun tuotannon tllaamiseen sitoudutaan aina yhdeksi satokaudeksi (kesä tai talvi) kerrallaan. Satomaksu maksetaan kuukausittain, aina satokassin hakemista edeltävän kuukauden 15. päivä. Satomaksun voi maksaa joko osuuskunnan verkkokaupassa tai suoraan pankkitilille. Katso lisätietoja maksamisesta kohdasta Liity ruokajäseneksi.

Kesäkassi (kesä-marraskuu)

Kesäkassi sisältää satokauden mukaisia tuoretuotteita sekä muita tilalla viljeltyjä ja jatkojalostettuja tuotteita. Tuoretuotteina olemme viljelleet esim. punajuurta, lanttua, naurista, palsternakkaa, kaalia, herneitä, papuja, perunaa, tomaattia, kurkkua sekä yrttejä. Jatkojalosteina on tullut esim. rypsiöljyä, härkäpapurouhetta, pastaa, bulguria, seitania, kasvispihvejä, jauhoja, hiutaleita, leipää. Lassilan tilalle on myös istutettu hedelmäpuita, joista toivottavasti saamme satoa tulevina vuosina. Toisinaan mukana on myös marjoja, esim. mansikoita.

Kesäkassi maksaa 160 euroa /kk.

img_6103

Talvikassi (joulu-toukokuu)

Talvikassi on kesäkassia hieman pienempi. Se sisältää lähinnä jatkojalostettuja tuotteita. Tuoretuotteita kassissa on vain siinä määrin kun niitä on jäljellä edelliseltä kesältä tai saatavissa keväällä. Tästä syystä talvikassi maksaa vain 120 euroa /kk.

 

satokassi1

Kananmunat

Huom! Kanalan tuotanto-osuuksia ei tällä hetkellä ole vapaana.

Ostamalla tuotanto-osuuden kanalasta voi satokassia täydentää myös Lassilan tilan kananmunilla. Kananmunia on saatavilla ympäri vuoden, ja niitä tulee noin kaksi kennoa viikossa (20 kpl). Satokassin tilauksen yhteydessä kananmunat maksavat 25 euroa /kk. Pelkkien kananmunien tilaaminen maksaa 35 euroa /kk.

Kurkista kanalaamme >>

omamaa_munat

Kasvihuonevihannekset

Huom! Kasvihuoneen tuotanto-osuuksia ei tällä hetkellä ole vapaana.

Ostamalla tuotanto-osuuden kasvihuoneesta voi satokassia täydentää myös kasvihuonevihanneksilla. Tuotteita on saatavilla ympäri vuoden. Kasvihuonelajikkeita mm. tomaatti, kurkku, salaatti, kesäkurpitsa, retiisi, lehtikaali. Määrällisesti tuotanto kasvihuoneesta on noin 1 kg viikossa.

Kasvihuonevihannesten satomaksusta päätetään kun tuotannon käynnistyminen kesäkaudelle 2017 varmistuu.

Esimerkkejä satokassin sisällöstä

IMG_2867

Esimerkki kesäkauden satokassista elokuussa, jolloin sato on runsaimmillaan.

 

Satokassi 11.9.

Esimerkki satokassista syyskuussa.

 

omamaa satokassi1

Esimerkki satokassista kesäkuussa ennen tuoretuotteiden kypsymistä. Mukana versoja ja villivihanneksia.

 

satokassi vika

Esimerkki vuoden viimeisestä satokassista marraskuussa 2014 .