Parhaan seitanin salaisuus on se, että ei käytä gluteiinijauhoja vaan laadukkaita vehnäjauhoja, ja erottelee gluteiinin itse. Se on helppoa.

SEITANPIHVIT

  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä

JERK-MARINADI (tai keksi omasi)

Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella:
½ sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 ½ tl chilirouhetta
1 tl maustepippuria
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl suolaa
¼ tl sokeria
mustapippuria myllystä
1 limetin mehu
¾ dl rypsiöljyä

PAISTAMISEEN

  • 1/2 dl rypsiöljyä

Sekoita jauhosta ja vedestä tiivis taikina. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia, jotta se muuttuu kimmoisaksi ja silkkisen tuntuiseksi. Nosta taikinapallo pöydälle ja laske kulhoon kylmää vettä. Siirrä taikinapallo veteen 20 minuutiksi. Kaada vesi pois ja laske taikinan päälle kuumaa muttei polttavaa vettä.

Vaivaa taikinaa varovasti veden alla, kunnes vesi on valkoisenaan liuennutta vehnätärkkelystä. Kaada vesi pois. Laske taikinan päälle kylmää vettä ja jatka vaivaamista. Ole helläkätinen. Kun vesi on jälleen valkoista, kaada se pois ja laske kulhoon kuumaa vettä. Jatka vaivaamista vuorotellen kuuman ja kylmän veden alla. Jos taikina tuntuu löysältä tai hajoavalta, vaihda veden lämpötilaa mahdollisimman radikaalisti. Voit myös välillä valuttaa taikinaa siivilässä. Ole luottavainen, loppua kohti seitan kiinteytyy.

Jatka kunnes vesi on kirkasta eikä vehnätärkkelystä enää liukene. Aktiivinen vaivaamisprosessi kestää noin puoli tuntia. Lopputuloksena on kahden nyrkin kokoinen seitanpallo.  Muotoile pihveiksi ja nosta pihvit marinadiin. Anna seitanin marinoitua yön yli ja paista pihvit sitten uunissa, pannulla tai grillissä.