Täydelliset papupihvit

Täydelliset, vegaaniset papupihvit

Nämä on myös helppo valmistaa ja pysyvät hyvin koossa.


Vegaaniset papupihvit

Laita blenderiin:
– 2 dl öljyä
-7 dl liotettuja ja keitettyjä härkäpapuja (Tai jos ei ole aikaa niin käytä 10 min keitettyä härkäpapurouhetta, jota ei tarvitse edes liottaa.)
-3 dl kaurakermaa tai kauramaitoa
-lohkottu sipuli
-mausteet: 3 tl grillimaustetta, 2 tl paprikaa, suolaa maun mukaan esim. 1 tl
-> Blendaa seos.

Kaada seos kulhoon ja lisää sen verran jauhoja, että pihvit pysyvät helposti koossa. Esim:
– 3 dl vehnäjauhoja
-1 dl perunajauhoja

-> Lämmitä paistinpannulla reilusti öljyä kuumaksi täydellä teholla ja paista pihvit molemmin puolin. Lisää öljyä aina uuden pihvinsatsin mukana.


Tarjoile vaikka kermaperunoiden kera:

-perunoita
-sipulia
-öljyä
-kaurakermaa
-suolaa, muskottipähkinää
Leikkaa perunat ja sipulit siivuiksi. Sekoita loput aineet kulhossa. Lado perunat ja sipulit uunivuokaan ja kaada kerma-mausteseon päälle. Paista uunissa 200 c  noin 40 minuuttia.

Peltojoogaa sunnuntaina 10.6.

Sunnuntaina nähdään. Tässä vähän lisätietoa ja fiilistelyä!

Brunssin menu:
-Villiyrttiteetä (vadelmanlehti, kanervan kukka, horsmanlehti, apilan kukka, poimunlehti)
-Luomukahvia
-Kuusenkerkkä-omenamehu
-Tilan vanhaan juureen leivottua ruisleipää + härkäpapuhummusta, siankärsämöä, ketunleipää ja niittysuolaheinää
-Peruna-vuohenputkisalaatti vinegretin kera
-Hernefalafelia piparjuuridipillä ja nokkospestolla
-Yön yli hautunut kaurahelmipuuro kardemummalla ja ceylon-kanelilla maustettuna
-Kallioimarteella maustettu kauravanukas ruusunterälehdillä
-Puolukka-ruispiiras
Kaikki ainekset ovat tilan omia ja lempeydellä joogeille valmistettuja

Ottakaa mukaan:
-joogamatto
-juomapullo
-viltti loppurentoutusta varten
-Joogaamme tosiaan taivasalla pellon reunalla ja saamme ehkä nauttia raikkaasta järvituulesta, joka on joogatessa ihanaa, mutta ota siis kunnolla vaatetta mukaan: ole valmis sekä auringonpaisteeseen että tuulenviimaan niin saat nauttia täysillä! Sää näyttää hyvältä: puolipilvistä ja 15-20c.

Maksu 25 €:
Lähetämme teille laskun meilitse maanantaina, eli ei tarvitse varautua maksuun vielä tapahtumassa. Tuotto menee osuuskunnan hyväksi + joogaopelle.

Ilmoittautuminen:
Osa on ilmoittautunut vain FB:ssä. Muistattehan loputkin varata paikkanne myös meilitse ulla@sustis.fi Kiitos!

https://www.facebook.com/events/380267525793630/

Kesäkuun ensimmäinen satokassi + reseptit

Tänään satokassissa seuraavat luomuherkut:

-salaatti tai mangoldi

-sipuli

-mustaherukka

-villiyrttipesto (Nokkonen & vuohenputki. Kokkaa vehnäriisin tai ohrasuurimon kanssa vaikka risotoksi. Resepti alla.)

-tilan vanhaan juureen leivottu ruisleipä

-falafel (Nauti esim. sellaisenaan villiyrttipeston tai piparjuurikastikkeen kera.)

-kaurajugurtti (Käytä ruuanlaitossa kerman tai juuston tapaan tai surauta superterveelliseksi smoothieksi: http://www.omamaa.fi/kaurajugurtti-smoothie/)

-piparjuurikastike (Piparjuuressa on ihanan voimakas maku. (Käytä vaikka creme fraichen tapaan falafelien tai keiton päällä mausteena / dippinä.)

-puolikarkea vehnäjauho (Kokkaa vaikka seitanpihvejä: http://www.omamaa.fi/seitanpihvit/)

-vehnäriisi (hki)/ ohrasuurimo (tuusula) (Kokkaa vaikka risotto tai ohratto, mausta villiyrttipestolla: http://www.omamaa.fi/risotto-vehnariisista-ohratto-ohrasuu…/

Ps. Kuljemme kohti zero waste -aikaa, siihen asti: Käytä purkkeja pakastepurkkien tapaan tai tuo ne meille niin me pakastamme niissä omiamme tai voit myös kierrättää kaikki muovipakkauksemme muovinkeräyspisteessä näin: huuhtaise kylmällä vedellä sen verran etteivät haise (älä suotta tuhlaa energiaa enempää tiskaamiseen – se on Virallinen Ohje) ja laita keräyslaatikkoon.

Risotto vehnäriisistä / ohratto ohrasuurimosta + villiyrttipesto

Satokassissa oli tänään villiyrttipestoa, se sopii hyvin vaikka hernefalafelien dipiksi, mutta on omiaan myös risoton / ohraton kera nautittuna. Vehnäriisistä tai ohra- tai kaurasuurimoista voi helposti tehdä risoton kaltaisen lähiluomuversion.

Saara ja villiyrttirisotto talkoissa.


4 hengelle:
1-2 sipulia
10 rkl öljyä
mausteita
esim. valkosipulia, 1 dl sitruunanmehua, suolaa (varovasti, koska villiyrttipestossakin on suolaa), mustapippuria, vähän etikkaa.
4 dl vehnäriisiä / ohrasuurimoita
8 dl vettä
(tai niin paljon kuin suurimot vetävät, tarkkaile tilannetta)

Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipuli). Kuullota sipulia runsaassa öljyssä. Lisää mausteet. Lisää vehnäriisi tai ohraryynit tai kaurahelmet. Kuullota hetki kokoajan sekoittaen. Lisää noin desi vettä (ja halutessasi sitruunamehua) ja jatka sekoittamista.

Aina kun neste on imeytynyt, lisää vettä /kasvislientä pienissä erissä ja sekoittele niin kauan kunnes risotto /ohratto on kypsää (eli pehmeää ja rakenne on risottomainen).

Ohraton kypsyminen kestää noin 40-50 minuuttia. Jos et jaksa seistä hellan vieressä lisäilemässä vettä pikku hiljaa, pidä huolta että vettä on ainakin tarpeeksi, ettei kärtsää ja kuivu. Tarkasta kypsyys ja maku. Sekoita lopuksi villiyrttipesto sekaan tai tarjoile se kastikkeen tavoin risoton / ohraton päällä.

Kesäkuun tapahtumat ja talkoot

Osuuskunnan tapahtumiin voi osallistua kuka tahansa, myös talkoisiin, vaikka ei kuuluisi osuuskuntaan!

Sunnuntaina 10.6. Kundaliinijoogaa ja brunssi Lassilan luomutilalla
klo 9:00-11:30
Facebook event >>


Perjantaina 15.6 Villiyrtti-ilta Lassilan luomutilalla
klo 17-21
Rentouttava ja opettavainen ilta Osuuskunta Oma Maan vieraana Lassilan tilalla
Facebook event>>

Talkoot:
Sa 16.6. (There will be the possibility for Sauna as well after talkoot!)
Su 17.6.
Sa 30.6.
Su 1.7.
You can sign up, offer or find a ride via the following form >>
Read also again the complete overview of our talkoot workings.
Jos ongelmia lomakkeen kanssa tai haluat kysyä jotain, ota yhteyttä Ullaan: 041 536 8183

Talkookuvia 27.5.2018

Tänään oli hyvä määrä talkooporukkaa – myös uusia kokeilujäseniä, joiden kokemuksia satokassista ja ekoista talkoista oli kiva kuulla. Heistä kuoriutui myös varsin taitavia kasvinkäsittelijöitä ja raksaduunareita: Saimme purettua kausihuoneen ja ruukutettua paljon kasveja suurempiin ruukkuihin. Saara ja Ulla tekivät ruuaksi nokkoskaurattoa, härkäpapuhummusta ja villiä vihersalaattia vinegretin kera. Kiitos kaikille!

Seuraavat talkoot ovat:
la 16. 6. (Silloin lämpiää myös sauna talkoiden päätteeksi!)
su 17.6.
la 30.6.
su 1.7.
Jos otat teltan mukaan, voit myös yöpyä tilalla talkoiden välisen yön. Talkoot ovat avoimia tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita, vaikka eivät olisikaan osuuskunnan jäseniä.

Talkoisiin voi ilmoittautua mukaan täällä >>
(Pääset lisäämään nimesi kirjautumalla google driveen esim. gmail-tunnuksilla. Tai jos lomakkeen kanssa on ongelmia niin ilmoittaudu Ullalle 041 536 8183.)

Vanha, romahtanut kausihuone saatiin purettua!

Tervetuloa!

Meet Joel, one of our farmers!

Joel Bird!

 

Who are you?
Joel P. Bird- Farmer/Environmentalist/Musician/Family man (Originally from Grand Rapids, Michigan, U.S.A)
What fascinates you in Oma maa?
I love that Oma Maa incorporates the growing of produce, the production of food products, and has learning possibilities for everyone that has the desire to grow themselves. Many of us have a variety of knowledge and skills that we can share with each other, making each of us a better version of ourselves. Together, we grow.
Where have you been farming before?
I have 2 years of formal Agriscience/Horticulture training from the Kent Career Technical Center in Grand Rapids, Michigan, where we worked in a greenhouse and an arboretum. We also designed and installed landscapes for Habitat For Humanity. I’ve always had a garden at home as well, where I mostly grew tomatoes, peppers, squash, and corn. I’ve spent many months helping farmers in northern Michigan with their gardens and farms, spending time with goats and chickens. I spent one summer helping organize a community garden in an urban area of Grand Rapids where we taught the neighborhood how to grow their own produce. I spent 6 months working at a co-op grocery store in northern Michigan called Oryana that worked closely with farmers, bringing in their produce to sell and offering them the funds to get Organic certification. After that, I volunteered at a Nature Center CSA where we grew everything that would grow in the climate. I have studied permacutlure, sustainability and natural resource management as well. I have a passion for wild-edibles as well, but have much to learn of Finland’s wild foods.
How the world will change in your dreams?
Ideally, if we could get rid of mass-production of monoculture farming and work with the land the way nature intended, we would all be better off. Also, if we could share our knowledge without the necessity of having said-knowledge be a piece of paper from a University, we would all benefit. Sharing is caring 😉
What is your favorite part and the hardest part when working in this co-op?
My favorite and the hardest part are that every day is different. I love the new challenges that we face, but it can be difficult from time to time. Though, it is all a learning experience that I wouldn’t change for the world!
Oma maassa on ollut maaliskuusta lähtien 6 työntekijää: Ruby, Jukka, Ulla, Jon, Joel ja Jan.

Oma maassa on ollut maaliskuusta lähtien 6 työntekijää: Ruby, Jukka, Ulla, Jon, Joel ja Jan.

Päivän puhteet

Omenapuiden alla on vuohenputkimeri.

Kerättiin villiyrttejä perjantain illalliselle.



Aamiaishommia

Puuroa vehnä-, ohra- ja spelttihiutaleista (kiehautettu vedessä 2 min, haudutettu kauramaidossa 20 min, tarjolle rasvan ja omenahillon/hunajan kera)

Kuusenkerkkä-omenamenu (2 dl 4 senttistä kerkkää, 2 omenaa ja omenamehua blenderiin).
Syö aamuauringossa.

 

Toukokuun satokassi 3/4

Tänään satokassissa:

-Villiyrttipussi: kuusenkerkkä, siankärsämö + viinisuolaheinä
Kasvihuoneesta:
-sipuli
-salaatti
-rucola-mix
Leipomosta:
-juureen leivottu ruisleipä
-jauheseitan
Ladosta:
-ruisjauho
-mannaryyni

Reseptiehdotuksia:
Kuusenkerkästä raikas janojuoma >>

Mikäli teet luxussalaatteja, joissa on mukana villivihanneksia, kuten esim. rucola-lehtisalaatti-siankärsämö-viinisuolaheinäsalaattia, muista että villivihannesten monipuoliset maut kannattaa nivoa yhteen hyvällä vinegretillä >>

Paistetut perunat ja jauheseitan >>

Vispipuuro (mannasuurimoista) >>

Rukiinen pizzapohja >>

« Older posts

© 2018 Oma Maa

Theme by Anders NorenUp ↑