Luomutila ja kaverit

Lassilan tilalla on ahkeroitu viime päivinä kovaan tahtiin, jotta ruokajäsenille saadaan satokasseihin täytettä. Kylvöt ovat hyvässä vauhdissa. Äes on kolissut pellolla ja lehmät ammuneet laitumelle pääsyn onnesta.

Leppäkertut ovat luomuviljelijän ystäviä. Niiden pääasiallista ravintoa ovat kirvat, jotka syövät hyötykasvien lehtiä.

Lehmien ajo laitumelle sujui hyvin. Tilan pihalta saatiin hätistettyä lemmut oikeaan suuntaan, ja pienellä ohjauksella ne jolkotteli tyytyväisenä ruohoapajilleen, kauniin Tuusulanjärven rantaan.

Lähelle lehmien laidunta on tämän viikon aikana istutettu rivitolkulla useita lajikkeita porkkanaa, perunaa ja papuja, sekä maissia, lanttua ja naurista. Kasvihuoneessa tomaatit selviytyivät toissaviikon koleista illoista ja satokasseihin onkin odotettavissa herkullisia kirsikkatomaatteja. Kasvihuoneessa on myös esikasvatettu maisseja. Nyt kannattaa varmistaa osuus satokassista ja liittyä Oma maan ruokajäseneksi.

Porkkanaa on tulossa eri lajikkeita.

Pian on muuten mansikkatalkoot – tule mukaan, niin opit päivässä mansikkamestarin taidot! Laitamme tarkemmat tiedot tänne blogiin ja lähetämme kutsun kaikille, jotka ovat toivoneet Oma maan viestejä sähköpostiinsa. 

Paras tomaattipenkki syntyy hikoilemalla vähän ja naureskelemalla paljon.