Härkäpapu-makaronilaatikko
- 2,5 dl härkäpapurouhetta
- 1 l kasvislientä + 2 dl vuokaa varten
- 400 g tummia makaroneja
- 2 sipulia
- 100 g (aurinkokuivattuja) tomaatteja
- 1, 5 rkl (aurinkokuivattujen tomaattien) öljyä
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1,5 tl savupaprikajauhetta
- 2 tl oreganoa
- mustapippuria myllystä
- 4 dl kaurakermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- Huuhtele härkäpapurouhe huolellisesti ja keitä kasvisliemessä pehmeäksi.
- Keitä makaronit samalla, kun härkäpapurouhe kiehuu. Keitä makaroneja pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa sanotaan.
- Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulisilppu ja balsamiviinietikka. Kuullota, kunnes sipuli alkaa pehmetä.
- Sekoita savupaprikajauhe sipulisilpun joukkoon. Lisää pannulle härkäpapurouhe, silputut aurinkokuivatut tomaatit, oregano ja mustapippuri. Paista 1-2 minuuttia. Yhdistä makaronit ja härkäpapuseos.
- Sekoita 2 dl kaurakermaa ja vehnäjauhot yhteen. Sekoita se makaroniseoksen joukkoon ja levitä seos uunivuokaan.
- Kaada laatikkoon 2 dl kasvislientä ja pinnalle vielä 2 dl kaurakermaa.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
- Koristele valmis ruoka halutessasi tuoreella rucolalla tai basilikalla. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin kanssa.