Granolapatukat

Pieni uunipellillinen:

3 dl ohrahiutaleita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kuivattuja suomalaisia luomumarjoja, esim. Karpaloita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl rypsiöljyä
1 dl maapähkinävoita (tahinia tai esim. kookosrasvaa)
1 dl vaahterasiirappia
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemumma
1 tl vaniljaa

Sekoita ainekset keskenään.
Levitä tasaiseksi, 1-2 cm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille.
Taputtele toinen leivinpaperi levyn päälle ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Ota ylempi leivinpaperi pois ja heitä roskiin. Kokeile granolalevyn pintaa: jos se on kostea ja pehmeä, jätä vielä uuniin.
Paista niin kauan, että pinta on kokeillessa kuivahko ja kovahko – eli vaikuttaa siltä että pysyy kasassa kun jäähtyy.
Leikkaa patukoiksi jäähtyneenä.