15 kpl

Tarjoa pihvejä esimerkiksi keitetyn vehnäriisin ja ruskean kastikkeen kanssa. (Pihvit voi tehdä joko kuivapavuista tai tuoreista tuleentumattomista pavuista. Pihvit onnistuvat myös valmiista härkäpapurouheesta: mittaa 2 dl rouhet- ta, kaada päälle 3 dl kiehuvaa vettä, turvota 10 min. Siivilöi ylimääräinen vesi pois. Kypsennä turvonnutta rouhetta yhdessä sipulin ja punajuurien kanssa kymmenisen minuuttia.)

5 dl keitettyjä härkäpapuja

1-2 punajuurta

2 sipulia

2 rkl öljyä

1 tl paprikajauhetta 

0,5 tl mustapippuria

1 tl suolaa

0,75 dl vehnäjauhoja

paistamiseen öljyä

  1. Muussaa keitetyt härkäpavut sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juurekset. 
  2. Kuori ja pilko sipulit hienoksi. Kuullota (paista kevyesti, että väri vaalenee) niitä ja juureksia öljyssä yhdessä paprikajauheen ja mustapippurin kanssa. Hauduta punajuuret kannen alla kypsiksi, runsaat viisi minuuttia.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaisesti keskenään. Anna turvota. Jauhojen tarkka määrä riippuu raasteen määrästä; lisää jauhoa, jos koepihvi ei pysy hyvin kasassa. Muotoile taikinasta kostein käsin pihvejä paistinpannulle ja paista öljyssä molemmin puolin.