15 kpl
Tarjoa pihvejä esimerkiksi keitetyn vehnäriisin ja ruskean kastikkeen kanssa. (Pihvit voi tehdä joko kuivapavuista tai tuoreista tuleentumattomista pavuista. Pihvit onnistuvat myös valmiista härkäpapurouheesta: mittaa 2 dl rouhet- ta, kaada päälle 3 dl kiehuvaa vettä, turvota 10 min. Siivilöi ylimääräinen vesi pois. Kypsennä turvonnutta rouhetta yhdessä sipulin ja punajuurien kanssa kymmenisen minuuttia.)
5 dl keitettyjä härkäpapuja
1-2 punajuurta
2 sipulia
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
0,75 dl vehnäjauhoja
paistamiseen öljyä
- Muussaa keitetyt härkäpavut sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juurekset.
- Kuori ja pilko sipulit hienoksi. Kuullota (paista kevyesti, että väri vaalenee) niitä ja juureksia öljyssä yhdessä paprikajauheen ja mustapippurin kanssa. Hauduta punajuuret kannen alla kypsiksi, runsaat viisi minuuttia.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaisesti keskenään. Anna turvota. Jauhojen tarkka määrä riippuu raasteen määrästä; lisää jauhoa, jos koepihvi ei pysy hyvin kasassa. Muotoile taikinasta kostein käsin pihvejä paistinpannulle ja paista öljyssä molemmin puolin.