OHRA:
Laita haluamasi määrä ohrasuurimoita likoamaan aamulla tai edellisenä iltana. Keitä runsaassa vedessä ja ripauksessa suolaa noin 25 min. Valuta siivilässä.
KURPITSALISUKE:
1 rkl öljyä
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/3 jauhettua maustepippuria
2 valkosipulin kynttä
-> kuullota pannulla kaikki ylläolevat.
Lisää talvikurpitsaa paloiteltuna (esim. myski) 300-400 g
Lisää vettä sen verran, että kurpitsat peittyvät.
Keitä noin 10 minuuttia, mausta suolalla.
HÄRKÄPAPUPIHVIT:
Härkäpapupihvit joko satokassista (niihin ei ole kotona toimivaa reseptiä) tai itse tehdyt vaikkapa Chocochilin ohjeella:
6 isoa pihviä:
- 5 dl keitettyjä härkäpapuja
- 1,5 dl kikhernejauhoja
- 2 tl kasvisliemijauhetta
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- mustapippuria myllystä
- 0,5 sipuli hienoksi silputtuna
- rypsiöljyä paistamiseen
- Muussaa härkäpavut. Lisää kikhernejauhot, kasvisliemijauhe, rosmariini ja mustapippuri ja vaivaa kasvispihvimassa käsin tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka vettä.
- Lisää sipulisilppu taikinan joukkoon.
- Muotoile taikinasta pihvejä ja paista rypsiöljyssä paistinpannulla.