Ohjeet päivitetty lokakuu 2018

Kumppanuustyö

Oma Maan ruokaosuuskunnassa otetaan kesäkaudesta 2018 alkaen käyttöön talkoosuositus (kumppanuustyötä), joka on 16 talkootyötuntia satokaudessa. Talkoosuositusta voi alkaa suorittamaan jo kevätkaudella. Koska toimintaperiaatteemme on edistää kumppanuuteen ja solidaarisuuteen perustuvaa keskinäistä avunantoa tuottajien ja kuluttajien välillä, kannustamme kaikkia jäseniä osallistumaan toimintaan tekemällä kumppanuustyötä.

Kumppanuustyötä voi tehdä itsellesi sopivalla tavalla, esimerkiksi osallistumalla talkoisiin tilalla, auttamalla satokassien jakamisessa kahvilalla, osallistumalla viestintäryhmän toimintaan, tai vaikka auttamalla kahvilalla. Lisätietoja näistä alla.

Jokainen merkitsee itse tekemänsä talkootunnit tähän lomakkeeseen.

Jos talkoilet enemmän kuin 16 tuntia / satokausi, voit halutessasi saada Stadin aikapankista toveja Oma Maan aikapankin tililtä. Toveilla voit saada apua aikapankista erilaisiin tarpeisiin. Tovien saaminen edellyttää Stadin Aikapankin jäsenyyttä. Lue lisää Stadin aikapankista.

Erilaisista tapahtumista, talkoista ja kokousajoista ilmoitetaan jäsenille sähköpostissa.

Mikäli et jonkun painavan syyn takia pysty osallistumaan talkootyöhön, ota yhteyttä Ulla Pulkkaan tai Ruby van der Wekkeniin (tiedot alla),  niin voimme sopia asiasta yhdessä. Osuuskunnalla on paljon erilaisia pieniä ja isoja töitä ja voimme yhdessä sopia miten talkoosuositus saadaan hoidettua. Pystyisitkö esimerkiksi kirjoittamaan reseptejä tai muita tekstejä, kiinnittämän julisteita tai vaikka rekrytoimaan innokkaan veljenpojan hoitamaan talkoilun puolestasi? Tärkeintä meille on kuitenkin se, että kaikki osallistumme jotenkin yhteisen osuuskuntamme kehittämiseen, kukin omien kykyjensä, rajojensa ja jaksamisensa mukaan.

Alla on esitelty tärkeimmät talkootarpeet.
Toivottavasti löydät näistä itsellesi sopivan tavan tehdä kumppanuustyötä:

  • Talkoot tilalla
  • Satokassien jako kahvilalla
  • Kahvilahommat ja tapahtumat
  • Viestintäryhmä

Talkoot tilalla

Talkoita tilalla järjestetään keväällä ja kesällä tarpeen mukaan. Kevätkaudella talkoita on epäsäännöllisesti. Kesäkaudella talkoita on keskimäärin joka toinen viikonloppu ja ajoittain tiiviimminkin (etenkin kitkennän aikaan).

Talkoiden päivämääristä tiedotetaan etukäteen sähköpostissa, talkootyö-lomakkeella (linkki tähän löytyy jäsenkirjeistä sekä facebook-ryhmästä) ja lisäksi niistä tehdään eventit facebook-ryhmään.

Ilmoittauduthan talkoisiin etukäteen – mielellään hyvissä ajoin! Ilmoittaudu talkootyölomakkeella (google sheet, johon linkki löytyy jäsenkirjeistä sekä facebook-ryhmästä) tai facebook-eventissä, hätätapauksessa myös sähköpostilla jasenet@omamaa.fi. Talkoolaismäärä on syytä tietää etukäteen, jotta osaamme varata riittävästi talkooruokaa ja sumplia kyytejä niille, jotka eivät ole tulossa omalla autolla.  

Toki mukaan voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista, mutta olethan silloin ajoissa paikalla, ettemme ole jo kadonneet pellolle.

Haluatko talkoilla arkipäivänä? Laita viestiä niin sovitaan hyvä päivä, jolloin voit hypätä vaikka viljelijöidemme kyytiin Helsingissä ja tulla tilalle hommiin! Mitään ei tarvitse osata ennalta. Ota yhteyttä Ulla Pulkkaan, ulla.kirsikka@gmail.com, puh. 041-5368183


Satokassien jako kahvilalla

Satokassien jako kahvilalla Kalliossa tapahtuu ruokajäsenten toimesta. Satojakoon voi tulla joko 1,5h tai 3h vuoroon oman ajankäytön ja jaksamisen mukaan.

Satojakoporukalla on viestintää varten käytössään oma WhatsApp-ryhmä, jonne pääset mukaan mikäli haluat liittyä satojakoremmiin. Satojakoon osallistuminen ei kuitenkaan edellytä WhatsAppin käyttöä tai ryhmään liittymistä.

Mikäli tulet ensimmäistä kertaa satojakoon, niin ilmoita koordinaattorille tulostasi: Mikael Ruohonen, 050 431 4356, mikael.ruohonen@gmail.com

Ilmoittaudu satojakoon talkootyölomakkeella (google sheet, johon linkki löytyy jäsenkirjeistä sekä facebook-ryhmästä) tai ilmoittamalla koordinaattorille (yhteystiedot yllä)
Lue lisäohjeet

 

Viestintäryhmä


Jos haluat ideoida tai toteuttaa Oma Maan viestintää, ota yhteyttä mikael.ruohonen@gmail.com.

 

Kurssit

Olemme kehittämässä ideaa erilaisista kursseista, joita voisimme järjestää sekä sekä Lassilan tilalla että kahvilalla. Ilmoittelemme tästä uudesta toimintamuodosta enemmän heti, kun suunnitelmat etenevät.

Jos haluat olla mukana ideoimassa kursseja tai sinulla on taito, joka sopisi osaksi kurssitoimintaa niin ota yhteyttä Ullaan tai Rubyyn, joiden tiedot alla.

 

Talkoiden merkitseminen

Talkootyötunteja tehtyäsi merkitse ne tähän lomakkeen.

Lomakkeen tarkoituksena on ymmärtää millaisia talkootöitä osuuskuntalaiset haluavat tehdä ja sen avulla voimme myös kehittää toimintaamme parempaan suuntaan. Samalla voit siis antaa palautetta talkoista; mikä toimi, mikä ei, mitä haluaisit muuttaa tai mitä haluaisit tehdä uudestaan.


Tovit Stadin aikapankista

Mikäli olet tehnyt enemmän kuin 16 talkootyötuntia satokauden aikana, voit halutessasi saada toveja Stadin Aikapankista ylimeneviä tunteja vastaan (1 tovi/työtunti). Tätä varten sinun tulee luoda oma tili Stadin aikapankkiin Stadin aikapankin nettisivujen kautta. Nettisivuilta löydät myös tietoa aikapankin toiminnasta ja rekisteröitymisestä. Rekisteröidyttyäsi saat sähköpostiisi viestin, missä on ohjeet aikapankissa toimimista varten. Tämän jälkeen voit tilata toveja Oma Maan tililtä omalle tilillesi. Mikäli haluat lisätietoja voit ottaa yhteyttä Rubyyn (yhteystiedot alla).

Lisätietoja

jasenet@omamaa.fi

Ulla Pulkka ulla.kirsikka@gmail.com 041-5368183
Ruby van der Wekken rubyvdwekken@gmail.com 050-4362171