Ohjeet päivitetty helmikuussa 2021.

Luomutilan ja ruokaosuuskunnan pyörittämisessä riittää hommaa! Ruokajäsenten talkoosuosituksemme on 16 tuntia satokaudessa. Mikäli et pysty osallistumaan talkootyöhön, ota yhteyttä jasenet(at)omamaa.fi.

Talkootyötä voi tehdä itsellesi sopivalla tavalla, esimerkiksi osallistumalla tilan töihin arkipäivinä, osallistumalla viikonlopputalkoisiin, auttamalla satokassien jakamisessa tai osallistumalla työryhmien toimintaan. Voit myös auttaa farm-dining -illallisten järjestämisessä sitten, kun niitä voidaan taas järjestää. Lisätietoja näistä kaikista alla.

Erilaisista tapahtumista, talkoista ja kokousajoista ilmoitetaan jäsenille sähköpostissa ja/tai jäsenten facebook-ryhmässä. Talkootöihin voi useimmiten ilmoittautua talkootyölistan kautta.

Jokainen voi merkitä tekemänsä talkootunnit tähän lomakkeeseen. Lomakkeen tarkoituksena on ymmärtää millaisia talkootöitä osuuskuntalaiset haluavat tehdä ja sen avulla voimme myös kehittää toimintaamme parempaan suuntaan. Samalla voit siis antaa palautetta talkoista; mikä toimi, mikä ei, mitä haluaisit muuttaa tai mitä haluaisit tehdä uudestaan.

Talkoot tilalla

Haluatko talkoilla arkipäivänä?  Lue ohjeistus ja kerro tulostasi talkootyölistassa.

Viikonlopputalkoista tiedotetaan etukäteen facebook-ryhmässä, sähköpostilla ja talkootyölistassa. Useimmista talkoista tehdään myös eventit  facebook-ryhmään. Ilmoittauduthan talkoisiin etukäteen! Ilmoittaudu viikonlopputalkoisiin talkootyölistassa tai facebook-eventissä, hätätapauksessa myös sähköpostilla jasenet(at)omamaa.fi.

Satokassien jako Kalliossa

Satokassien jako Kallion jäsentilassa tapahtuu ruokajäsenten toimesta. Satojakoon voi tulla joko 1,5 tunnin tai 3 tunnin vuoroon oman ajankäytön ja jaksamisen mukaan. Ilmoittaudu mukaan satojakoon talkootyö-listassa.

Satojakoporukalla on viestintää varten käytössään oma WhatsApp-ryhmä, jonne pääset mukaan mikäli haluat liittyä satojakoremmiin. Satojakoon osallistuminen ei kuitenkaan edellytä WhatsAppin käyttöä tai ryhmään liittymistä.

Lue lisäohjeet satokassien jakamisesta

Työryhmät

Oma Maan hallintoa, tapahtumien järjestämistä sekä viestintää on organisoitu työryhmien kautta. Esimerkiksi jos olet kiinnostunut ideoimaan tai toteuttamaan Oma Maan viestintää, voit osallistua viestintätyöryhmän toimintaan. Jos haluat tietää lisää työryhmistä, kysy rohkeasti jäsenten facebook-ryhmässä tai ota yhteyttä jasenet(at)omamaa.fi.

Tovit Stadin aikapankista

Mikäli olet tehnyt enemmän kuin 16 tuntia talkootyötä satokauden aikana, voit halutessasi saada toveja Stadin Aikapankista ylimeneviä tunteja vastaan (1 tovi/työtunti). Tätä varten sinun tulee luoda oma tili Stadin aikapankkiin Stadin aikapankin nettisivujen kautta. Nettisivuilta löydät myös tietoa aikapankin toiminnasta ja rekisteröitymisestä. Rekisteröidyttyäsi saat sähköpostiisi viestin, missä on ohjeet aikapankissa toimimista varten. Tämän jälkeen voit tilata toveja Oma Maan tililtä omalle tilillesi. Mikäli haluat lisätietoja voit ottaa yhteyttä Rubyyn tai jasenet(at)omamaa.fi.