Ekologista ja hyvää!

Neljälle

2 sipulia
50 g margariinia tai muuta rasvaa
kuivattuja sieniä (tässä kantarelleja)
5 dl vehnäriisiä
mustapippuria ja valkopippuria
vettä
kaurakermaa purkillinen tai Oma maan valkosipulikastikepurkki
suolaa

Kuullota silputtuja sipuleita runsaassa rasvassa.
Lisää kantarellit ja pari desiä vettä.
Anna porista 10 minuuttia.
Lisää vehnäriisit ja (veden keittimellä keitettyä) vettä sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri veden alla.
Sekoittele välillä ja anna porista 40 minuuttia, lisää vettä sitä mukaa, kuin vehnäriisi imee sitä itseensä.
Mausta. Testaa kypsyys.
Kun vehnäriisi on pehmeää, lisää vielä kerma tai valkosipulikastike ja anna olla liedellä 10 minuuttia.
Ripottele päälle yrttiä, vaikka timjamia tai lipstikkaa.
Tarjoile salaatin kera.