4 osaa kaurahiutaleita
6 osaa vettä
Liota kaurahiutaleita vedessä yön yli, yllä olevassa suhteessa.
Sekoita sauvasekoittimella.
Siivilöi. Ota neste eli kauramaito talteen, sillä siitä tulee se jugurtti.
Voit käyttää siivilään jäävän kauran leivonnassa tai heittää kompostiin.
Voit käyttää kauramaidon sellaisenaan tai tehdä maidosta jugurtin.
Jugurtti -> Kuumenna kauramaitoa koko ajan sekoittaen n. 70 asteessa niin kauan, että se sakeutuu, eli muuttuu jugurtiksi. Vesihaude ehkäisee pohjaan palamista. Mitä kauemmin keität, sen sakeampaa jugurtista tulee. Varo ettei pala pohjaan, sekoita koko ajan noin puolen tunnin ajan.
Kaada toiseen astiaan jäähtymään.
Sekoita joukkoon hieman jotakin valmista jugurttia, jotta jugurttisatsisi hapattuu. Valmista tuli!