Tämä yksinkertainen resepti sopii hyvin satokauden tähän hetkeen. Parhaat herkut syntyvät arvostamalla muutamaa ajankohtaista raaka-ainetta.
Kevätsipuleita, herneitä ja pinaattia
Laita herneitä likoamaan edellisenä iltana (liota 8 h) ja keitä sitten kypsäksi, maksimissaan 60 minuuttia.
- kevätsipulia
- liotettuja ja keitettyjä herneitä
- pinaattia
- voita tai öljyä
- suolaa ja pippuria
- (oheen/koristeeksi retiisiä tai mitä haluat)
Pane pannulle pari lorausta öljyä tai nokare voita. Kuullota hienoksi silputtuja kevätsipuleita miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää pari kourallista herneitä. Paistele pari minuuttia. Anna hautua muutama minuutti ja lisää niin paljon pinaattia, kuin haluat. Käännä pari kertaa ja kypsennä kunnes pinaatti pehmenee. Pudota lisämauksi jättinokare voita tai loraus öljyä ja suolaa sekä pippuria.