Sisältö
puolikarkea vehnäjauho
ohrasuurimo
spelttimanna
bulgur
falafel
sipulinippu
pinaatti
mangoldi (korvaus salaateista)
leipä
Reseptit
- 0,25 dl rypsiöljyä
- 2 rkl vehnäjauhoja (voit käyttää myös härkäpapujauhoa)
- 1 litra viljamaitoa (tai maitoa)
- 100 g pinaattia
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ripaus valkopippuria
Mangoldi ohratto
- 1,5 dl ohrasuurimoita,
- 1 dl härkäpapurouhetta/
hernerouhetta - 1 l vettä
- 1 sipuli varsineen
- mangoldia
- öljyä paistamiseen
- suolaa (mausteita esim. valkosipulia, mustapippuria, valkopippuria, timjamia, sitruunaa
- 1l vettä (tai maitoa)
- 1 ¼ dl mannasuurimoita
- ½ tl suolaa
Kiehauta neste ja ripottele suurimot sekoittaen nesteeseen. Lisää suola. Anna kiehua sekoittaen muutama minuutti. Sammuta keittolevy ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia.
Falafel ja bulgur härkäpapukastikkeella
-
4 falafelkolmiota
- 1 dl bulgur
- 4 dl vettä
- tilkka rypsiöljyä
- 1 sipulin varsi
- 1 tl curryä
- 1 tl suolaa
Kastike:
- 0,5 dl härkäpapujauhoa
- 2 dl vettä
- 1 sipuli
- tilkka rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 dl hernerouhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 1,25 dl vettä
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kasvisliemijauhetta
- 1 rkl rypsiöljyä
Kastike
- 1 rkl rypsiöljyä
- 0,5 dl härkäpapujauhoa
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
-
½ tl valkopippuria
Keitä hernerouhetta n. 10 minuuttia mausteisessa vedessä. Lisää jauhot ja hiutaleet ja muotoile pihvejä. Paista öljyisellä pannulla n. 5 minuuttia kummaltakin puolen.
Kuumenna öljy pannulla, lisää härkäpapujauho ja paista hetki sekoittaen. Lisää vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
- 1 rkl rypsiöljy
- 1 dl bulguria
- 3 dl vettä
- 0,5 dl härkäpapurouhetta ja 1,5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl grillimaustetta
Sekoita härkäpapurouhe ja mausteet. Lisää seokseen 1,5 dl vettä ja anna vetäytyä. Kuumenna öljy pannulla. Lisää bulgur ja 3 dl vesi. Kiehauta n. 10 minuuttia. Lisää härkäpapurouhe/vesi/
Hyvää juhannusta!