Lainapiirin aikataulu 2021
  • Touko-kesäkuu: lainapiirin muodostaminen ja lainan maksu
  • Elokuu: osakeannin aikataulu ja lainan muuttamisen ehdot
  • Syys-lokakuu: osakeanti ja lainan muuttaminen osakkeiksi
  • Helmikuu: muuttamattomien lainojen takaisinmaksu

Osuuskunta perustaa lainapiirin ajalle 15.5.-21.6.2021. Lainapiirillä halutaan kerätä siltarahoitusta kevään 2021 investointeihin 23.000−50.000 euroa.

Lue lisää kevään 2021 investoinneista täältä >> 


Näin lainapiiri toimii


Lainapiirin lainat ovat lyhytaikaisia lainoja, joille maksetaan 2,0 % vuosikorko takaisinmaksun yhteydessä. Halutessasi, voit antaa lainan myös korottomana. Lainat maksetaan takaisin syksyllä, 2021 järjestettävällä osakeannilla, viimeistään 28.2.2022. Osuuskunta pidättää itsellään oikeuden maksaa lainat takaisin myös etuajassa.

Kaikille lainapiirin jäsenille tullaan tarjoamaan mahdollisuus muuttaa lainansa osakkeiksi osana syksyn 2021 osakeantia. Päätös lainan muuttamisesta osakkeiksi tulee tehdä syksyllä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, kunhan osakeannin aikataulu ja lainojen muuttamisen ehdot ovat selvillä. Jos et ilmoita mitään, lainaa ei muuteta osakkeiksi, vaan se maksetaan takaisin  28.2.2022 mennessä.

Lähden lainapiiriin mukaan, koska Omasta Maasta on pidettävä huolta monella tapaa. Viljelysmaan hyvinvointi ja biodiversiteetti
vaikuttavat niin lautastasolla kuin globaalissakin mittakaavassa planeetan tulevaisuuden kukoistukseen.
lainakummi AK Varjus

Tule mukaan!


Jokainen voi tulla mukaan lainapiiriin haluamallaan summalla, suurella tai pienellä. Mitä suuremman lainapiirin onnistumme luomaan, sitä paremmin voimme valmistautua tämän kesän viljelykauteen. Muistathan, että liiketoimintaan liittyy aina riskejä ja huonoimmassa tapauksessa lainasumman voi menettää. Osallistu siis itsellesi sopivalla summalla.

Lainapiirissä on jo mukana 28 lainaajaa, jotka ovat lainanneet osuukunnalle reilut 18.000 euroa (päivitetty 15.6.2021).

Myös lainaehdot tulee hyväksyä lomakkeella. Ilmoittaudu mukaan lainapiiriin tällä ilmoittautumislomakkeella viimeistään 21.6.2021.

Ilmoittautumislomakkeella kysytään velkakirjaan tulevat tiedot kuten yhteystietosi, antamasi lainan määrä sekä tilinumerosi lainan takaisin maksamista varten. Myös lainaehdot tulee hyväksyä lomakkeella. (katso malli velkakirjasta tästä)

Saat lainan maksutiedot sähköpostiisi yhdessä ilmoittautumislomakkeella ilmoittamiesi tietojen kanssa. Oma Maan allekirjoittama velkakirja lähetetään sinulle postitse kesäkuun lopussa.

Kestävästi viljelty ruoka ja hyvinvoiva maa on tärkeintä mitä meillä on. Siksi haluan lähteä mukaan Oma maan lainapiiriin.
lainakummi Maija Lumme

Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Katso kokoamamme vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin lainapiiristä. Voit kysyä lisää myös seuraavilta lainapiirissä mukana olevilta lainakummeilta:

Sami Keto: sami.keto(at)gmail.com, 040-0628292
Sofia Laine: sofia.laine(at)nuorisotutkimus.fi

Marika Lohi: marika.lohi(at)ehtaraha.fi,  050-3574661
Maija Lumme: maija.lumme(at)gmail.com

AK Varjus: ak(at)sustis.fi, 050 4344 034