Lanttulaatikko

  • 1 kg lanttua
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 rkl siirappia
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 2,5 dl lantun keitinlientä
  • 2 d kaurakermaa

Kuori lantut, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.

Survo lantut tehosekoittimella tai survimella. Sekoita survokseen kaurakermassa turvotetut korppujauhot. Lisää siirappi ja mausteet sekä nestettä niin, että seoksesta tulee juoksevaa.

Kaada seos voideltuun vuokaan. Koristele pinta lusikanpainalluksin ja ripottele päälle korppujauhoja. Kypsennä 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia.