Vaihdatko sinäkin kaupan peltoon?

Esimerkki kesän satokassista. Näitä saa siis kuukaudessa noin 4 settiä yhteishintaan 160 €.

Esimerkki talven satokassista. Näitä saa siis kuukaudessa noin 4 settiä yhteishintaan 120 €.

Miksi hankkia ruoka ruokaosuuskunnista kauppojen sijaan?

  • Luonnon monimuotoisuutta on suojeltava.
  • Ilmastonmuutosta on hillittävä ja siihen sopeuduttava.
  • Tehotuotannon sijaan on siirryttävä kestävään tuotantoon.
  • Ruokahävikkiä on vältettävä.

Haluatko kokeilla ruokajäsenyyttä joulukuun ajan?
Jos tilaat viimeistään 29. päivä kuluvaa kuuta, pääset seuravan kuun sadonjakoon mukaan.

Satokassin noutopisteet
Satokassi noudetaan Tuusulasta luomutilaltamme (Paijalantie 341, Tuusula) tai Kalliosta kahvilaltamme (Kaarlenkatu 15) aina tiistaisin tai torstaisin klo 17-19 välillä tai Järvenpäästä, yhden viljelijöistämme, Joel Birdin kotoa (Vuoritie 19 B) torstaisin klo 17-19.

Kahden kuukauden ajan jäsenyyttä ruokaosuuskunnassa voi kokeilla ilman osuuskuntaan liittymistä. Poikkeuksellisesti joulukuussa 2018 jäsenyyttä voi kokeilla yhden kuukauden, joulukuun ajan, koska kesäkausi kestää vuoden loppuun ja tammikuussa alkaa talvikausi, jolle otetaan erilliset tilaukset.

Homma toimii näin:

– Valitse puolikas satokassi (80 €/kk, haku joka toinen viikko) tai kokonainen (160 €/kk, haku joka viikko). Joulukuussa 2018 on kuitenkin mahdollista tilata vain kokonainen satokassi (haku joka viikko 20.12.2018 asti). Yllä näet kuvista viikottaisen ruuan määrän. Lisää esimerkkejä satokasseista blogissa.

– Hae kassillinen osuuskunnan viljelemää luomuruokaa Kalliosta, suoraan luomutilalta Tuusulasta tiistaisin tai torstaisin tai Järvenpäästä yhden viljelijöistämme kotoa torstaisin kahden kalenterikuukauden ajan.

– Pääset kokeilemaan viljelyhommia osallistumalla talkoisiin valitsemanasi talkoopäivänä, jolloin saat keskittyä koko päivän luontoon ja elämän ylläpitämiseen kumpparit jalassa tai voit myös osallistua osuuskunnan toimintaan muilla tavoin! (Talvella talkoita on harvemmin.)

Haluatko mukaan joulukuun 2018 kokeilujaksolle? Tilaus on sitova.
Täältä pääset mukaan >>


Tilausehdot
Satokassin tilaus on määräaikainen tilaus yhdeksi kuukaudeksi eli tilaamiseen sitoudutaan joulukuun ajaksi (huom. viimeiset satokassit jaetaan jo viikolla 51 ja viikko 52 on tuotantotaukoa). Satokassin viikottainen sisältö ja koko vaihtelevat jonkin verran. Kesäkaudella (jatkuu vuoden loppuun 2018) satokassin kuukausihinta (160 €) on laskettu koko satokauden arvioidun sadon perusteella. Satokassin sisältöä ei ole mahdollista mukauttaa yksittäisten tilaajien tarpeisiin tai toiveisiin. Tilaajan vastuulla on tulla vastaanottamaan satokassin toimitus sinä aikana, kun toimitus on ilmoitettu tapahtuvaksi.

--

Kokeilitko jo tai haluat liittyä suoraan ruokaosuuskuntaan?
Jos haluat liittyä osuuskuntaan, voit hakea jäsenyyttä täällä >>

--

Oletko jo osuuskunnan jäsen ja haluat tilata satokassin kesäkaudelle 2018?
Voit tilata kesäkassin täällä >>

Kesäkausi kestää vuonna 2018 jouluun saakka.

Jäsenyyden ehdot

Maksut

Satomaksu maksetaan kuukausimaksuna aina satokassin hakemista edeltävän kuukauden 15. päivä (eli esimerkiksi kesäkuun satomaksun eräpäivä on 15.5.).

Ruokajäsenet ovat vastuussa satokassien noudosta sovittuna jakoaikana. Satokassia voidaan säilyttää jakopisteissä myöhäisempää noutoa varten, jos jakopisteen tilat ym. sen kyseisellä hetkellä mahdollistavat. Jos satokassia ei noudeta sovitun ajan sisällä, sen sisältö otetaan käyttöön osuuskunnan muussa toiminnassa ruokahävikin minimoimiseksi. Noutamatta jäänyttä satokassia ei hyvitetä.

Kumppanuustyö

Kaikkia ruokajäseniä kannustetaan osallistumaan talkoisiin edes yhtenä talkooviikonloppuna! Se on mukavaa ja siinä oppii ja rentoutuu luonnon keskellä.

Osuuskunnan säännöt

Osuuskunnan säännöt ovat nähtävissä täällä.