Vaihda sinäkin kauppa peltoon!

Kuvissa on esimerkkejä kuinka satokassin sisältö vaihtelee vuodenajan mukaisest.  (Talviajan kassi: käsin tehtyjä, laadukkaita luomuherkkuja kuten tilan vanhaan hapanjuureen leivottua leipää, hernefalafeleja ja seitania, lisäksi pakkasesta tulee marjoja, on omaa rypsiöljyä, hampunsiemeniä... sisältö vaihtelee viikottain. Kesäajan kassi: Lähinnä tuoretuotteita satokauden mukaisesti.)

KOKEILE RUOKAJÄSENYYTTÄ 3 KK:n AJAN >>
Kun tilaat viimeistään edelliseen kuun 29. päivänä, pääset mukaan seuraavan kuun sadonjakoon.

 

Satokassin sisältö ja määrä vaihtelevat viikottain. Kesällä tuoreita raaka-aianeita on enemmän, talvella pääpaino on tilalla valmistetuilla herkuilla, jotka helpottavat ruuanlaittoa kotona.

Miksi hankkia ruoka ruokaosuuskunnasta kauppojen sijaan?

Luonnon monimuotoisuutta on suojeltava.

Ilmastonmuutosta on hillittävä ja siihen sopeuduttava.

Tehotuotannon sijaan on siirryttävä kestävään tuotantoon.

Ruokahävikkiä on opittava välttämään.

Tule mukaan, noin 100 jäsentä mahtuu vielä.

Vegaanisten satokassien hinnat kesäkuussa-joulukuussa:
• koko kassi 160 € / kk (haku joka viikko)
• puolikas kassi 80 € / kk (haku joka toinen viikko)

 

Liity osuuskuntaan, tilaa satokassi tai kokeile jäsenyyttä >>

Jotta voit tilata satokassin, sinun tulee olla osuuskunnan jäsen (jäsenmaksu kertaluonteinen 200€ / osuus). Ennen liittymistä osuuskuntaan voit kuitenkin kokeilla jäsenyyttä 3kk ajan ilman osuuskuntaan liittymistä.

Kokeilujäsenyys 3 kk toimii näin:

  • Valitse puolikas satokassi (60/80 €/kk, haku joka toinen viikko) tai kokonainen (120/160 €/kk, haku joka viikko).
  • Hae kassillinen osuuskunnan viljelemää luomuruokaa Kalliosta, suoraan luomutilalta Tuusulasta tai Järvenpään kirjastolta kerran viikossa kolmen perättäisen kalenterikuukauden ajan.
  • Pääset kokeilemaan viljelyhommia osallistumalla talkoisiin valitsemanasi talkoopäivänä, jolloin saat keskittyä koko päivän luontoon ja elämän ylläpitämiseen kumpparit jalassa tai voit myös osallistua osuuskunnan toimintaan muilla tavoin! (Talvella talkoita on harvemmin.)

Täältä pääset mukaan kokeilujäsenenä >>

Näin satokassi toimii

Satokassin sisältö

Satokassi on täysin vegaaninen ja sisältää osuuskunnan tilalla viljeltyjä ja itse jatkojalostettuja tuotteita.

Mitoitukseltaan satokassi toimii erinomaisena pohjana noin 2-4 hengen kokoisen ruokakunnan terveelliselle, kasvispainotteiselle ruokavaliolle. Viikottaisen satokassin tilaajana vältät turhat pakkaukset, ruokahävikin, sosiaalisesti epäoikeudenmukaisen tuotannon sekä kuljetuspäästöt.

 

Satoreseptit

Jokaisen satokassin yhdeydessä saat myös viikon satokassireseptit sähköpostitse. Löydät reseptit myös reseptit-sivulta.

 

Satokassin noutopisteet ja ajat

Satokassi noudetaan Tuusulasta luomutilaltamme (Paijalantie 341, Tuusula) tai Kalliosta ravintolaltamme (Kaarlenkatu 15) tai Järvenpään kirjastolta (Kirjastokatu 8).

Hakuajat Tuusulasta ja Kalliosta tiistaisin ja torstaisin klo 17-19 sekä Järvenpäästä torstaisin klo 17-18.

 

Jäsenyyden ehdot

Tilausehdot

Satokassin tilaus on sitova satokaudeksi kerrallaan eli tilaamiseen sitoudutaan tilausta seuraavan kuukauden alusta satokauden loppuun (kesäkausi 2019 kestää kesäkuun alusta ainakin marraskuun loppuun, johon asti sitoudutaan tilatessa). Satokassin viikottainen sisältö ja koko vaihtelevat jonkin verran. Kesäkaudella satokassin kuukausihinta (160/80 €) on laskettu koko satokauden arvioidun sadon perusteella. Satokassin sisältöä ei ole mahdollista mukauttaa yksittäisten tilaajien tarpeisiin tai toiveisiin.

 

Maksut

Satomaksu maksetaan kuukausimaksuna aina satokassin hakemista edeltävän kuukauden 15. päivä (eli esimerkiksi helmikuun satomaksun eräpäivä on 15.1.).

Ruokajäsenet ovat vastuussa satokassien noudosta sovittuna jakoaikana. Satokassia voidaan säilyttää jakopisteissä myöhäisempää noutoa varten, jos jakopisteen tilat sen kyseisellä hetkellä mahdollistavat. Jos satokassia ei noudeta sovitun ajan sisällä, sen sisältö otetaan käyttöön osuuskunnan muussa toiminnassa ruokahävikin minimoimiseksi. Noutamatta jäänyttä satokassia ei hyvitetä.

 

Jatkuvan tilauksen käytäntö

Alkaen talvikauden 2019 tilauksista ja kokeiluista tilaukset ovat jatkuvia. Jäseniä pyydetään sitoutumaan satokausi kerrallaan satokassin tilaukseen, mutta tilaus jatkuu automaattisesti seuraavalle satokaudelle, jos tilausta ei peru viimeistään 1 kk ennen satokauden vaihdetta. Esimerkiksi kesäkaudelle 2019 ei tarvitse siis tehdä erillistä tilausta toukokuussa, vaan satokassin tilaus jatkuu automaattisesti (kunkin kauden mukaisella hinnalla), mikäli tilausta ei peru toukokuun alkuun mennessä. Kauden vaihdoksesta ja perumisaikataulusta muistutetaan toki etukäteen. Vastaavasti kokeilukäytäntö jatkuu jäsenyyteen ja lopun satokauden kassin tilaukseen automaattisesti, mikäli tilausta ei peru. Osuusmaksun ja seuraavan satokassin laskun saapuessa on kokeilijan tietysti mahdollista vielä perua jatkaminen ja jäseneksi liittyminen.

 

Taukojärjestely

Kesäloma-aikaan moni on pidempään poissa, eikä pääse noutamaan satokassiaan. Osuuskunnan jäsenten on kesäkaudella 2019 mahdollista pitää etukäteen ilmoittaessaan satokasseista 1 kuukauden tauon, jonka ajalta tilaaja ei maksa normaalia hintaa. Tauko voi olla kalenterikuukausi tai 4 viikon yhtäjaksoinen aika kahden kalenterikuukauden ajalle sijoittuneena. Tuotannon määrää on kuitenkin hankalaa laskea erityisesti kesän aikana, joten tauon pitäminen aiheuttaa kustannuksia osuuskunnalle. Tauon ajalle on hankittava esim. korvaavia kokeilijajäseniä tai toimitettava ruokaa muualle. Siksi tauon pitämisestä aiheutuu tilaajalle 20 euron maksu (puolikkaasta kassista 10 e). Tauon pitämisestä tulee ilmoittaa vähintään kuukautta ennen tauon alkamista sähköpostilla osoitteeseen jasenet@omamaa.fi. Tauon sijaan voi toki edelleen sopia ystävien kanssa, että he hakevat satokassit tilaajan loman tms. aikana.

 

Kumppanuustyö

Kaikkia ruokajäseniä kannustetaan osallistumaan talkoisiin edes yhtenä talkooviikonloppuna! Se on mukavaa ja siinä oppii ja rentoutuu luonnon keskellä.

 

Osuuskunnan säännöt

Osuuskunnan säännöt ovat nähtävissä täällä.