Vaihda sinäkin kauppa peltoon – tule tilaamaan Oma Maan satokassia!

Kuvassa esimerkki kesäkuussa alkavan kesäkauden satokassista.

Lisää esimerkkejä satokasseista blogissa.

KOKEILE RUOKAJÄSENYYTTÄ 3 KK:n AJAN >>
Kun tilaat viimeistään edelliseen kuun 29. päivänä, pääset mukaan seuraavan kuun sadonjakoon.

 

Miksi hankkia ruoka ruokaosuuskunnasta kauppojen sijaan?

Luonnon monimuotoisuutta on suojeltava.

Ilmastonmuutosta on hillittävä ja siihen sopeuduttava.

Tehotuotannon sijaan on siirryttävä kestävään tuotantoon.

Ruokahävikkiä on opittava välttämään.

Tilauksia kesäkaudelle 2019 otetaan nyt vastaan!

Vegaanisten satokassien hinnat kesäkuusta alkavalla kesäkaudella:
• koko kassi 160 € / kk (haku joka viikko)
• puolikas kassi 80 € / kk (haku joka toinen viikko)

 

Liity osuuskuntaan, tilaa satokassi tai kokeile jäsenyyttä >>

Jotta voit tilata satokassin, sinun tulee olla osuuskunnan jäsen (jäsenmaksu kertaluonteinen 200€ / osuus). Ennen liittymistä osuuskuntaan voit kuitenkin kokeilla jäsenyyttä 3kk ajan ilman osuuskuntaan liittymistä.

Kokeilujäsenyys 3 kk toimii näin:

  • Valitse puolikas satokassi (60/80 €/kk, haku joka toinen viikko) tai kokonainen (120/160 €/kk, haku joka viikko).
  • Hae kassillinen osuuskunnan viljelemää luomuruokaa Kalliosta, suoraan luomutilalta Tuusulasta tai Järvenpäästä kerran viikossa kolmen kalenterikuukauden ajan.
  • Pääset kokeilemaan viljelyhommia osallistumalla talkoisiin valitsemanasi talkoopäivänä, jolloin saat keskittyä koko päivän luontoon ja elämän ylläpitämiseen kumpparit jalassa tai voit myös osallistua osuuskunnan toimintaan muilla tavoin! (Talvella talkoita on harvemmin.)

Täältä pääset mukaan kokeilujäsenenä >>

Näin satokassi toimii

Satokassin sisältö

Satokassi on täysin vegaaninen ja sisältää osuuskunnan tilalla viljeltyjä ja itse jatkojalostettuja tuotteita.

Mitoitukseltaan satokassi toimii erinomaisena pohjana noin 2-4 hengen kokoisen ruokakunnan terveelliselle, kasvispainotteiselle ruokavaliolle. Viikottaisen satokassin tilaajana vältät turhat pakkaukset, ruokahävikin, sosiaalisesti epäoikeudenmukaisen tuotannon sekä kuljetuspäästöt.

 

Satoreseptit

Jokaisen satokassin yhdeydessä saat myös viikon satokassireseptit sähköpostitse. Löydät reseptit myös reseptit-sivulta.

 

Satokassin noutopisteet ja ajat

Satokassi noudetaan Tuusulasta luomutilaltamme (Paijalantie 341, Tuusula) tai Kalliosta kahvilaltamme (Kaarlenkatu 15) tai Järvenpäästä (tarkempi jakelupaikka selviää ennen tilauksen alkua).

Hakuajat Tuusulasta ja Kalliosta tiistaisin ja torstaisin klo 17-19.

 

Jäsenyyden ehdot

Tilausehdot

Satokassin tilaus on sitova satokaudeksi kerrallaan eli tilaamiseen sitoudutaan tilausta seuraavan kuukauden alusta satokauden loppuun (kesäkausi 2019 kestää kesäkuun alusta ainakin marraskuun loppuun, johon asti sitoudutaan tilatessa). Satokassin viikottainen sisältö ja koko vaihtelevat jonkin verran. Kesäkaudella satokassin kuukausihinta (160/80 €) on laskettu koko satokauden arvioidun sadon perusteella. Satokassin sisältöä ei ole mahdollista mukauttaa yksittäisten tilaajien tarpeisiin tai toiveisiin.

 

Maksut

Satomaksu maksetaan kuukausimaksuna aina satokassin hakemista edeltävän kuukauden 15. päivä (eli esimerkiksi helmikuun satomaksun eräpäivä on 15.1.).

Ruokajäsenet ovat vastuussa satokassien noudosta sovittuna jakoaikana. Satokassia voidaan säilyttää jakopisteissä myöhäisempää noutoa varten, jos jakopisteen tilat sen kyseisellä hetkellä mahdollistavat. Jos satokassia ei noudeta sovitun ajan sisällä, sen sisältö otetaan käyttöön osuuskunnan muussa toiminnassa ruokahävikin minimoimiseksi. Noutamatta jäänyttä satokassia ei hyvitetä.

 

Jatkuvan tilauksen käytäntö

Alkaen talvikauden 2019 tilauksista ja kokeiluista tilaukset ovat jatkuvia. Jäseniä pyydetään sitoutumaan satokausi kerrallaan satokassin tilaukseen, mutta tilaus jatkuu automaattisesti seuraavalle satokaudelle, jos tilausta ei peru viimeistään 1 kk ennen satokauden vaihdetta. Esimerkiksi kesäkaudelle 2019 ei tarvitse siis tehdä erillistä tilausta toukokuussa, vaan satokassin tilaus jatkuu automaattisesti (kunkin kauden mukaisella hinnalla), mikäli tilausta ei peru toukokuun alkuun mennessä. Kauden vaihdoksesta ja perumisaikataulusta muistutetaan toki etukäteen. Vastaavasti kokeilukäytäntö jatkuu jäsenyyteen ja lopun satokauden kassin tilaukseen automaattisesti, mikäli tilausta ei peru. Osuusmaksun ja seuraavan satokassin laskun saapuessa on kokeilijan tietysti mahdollista vielä perua jatkaminen ja jäseneksi liittyminen.

 

 

Kumppanuustyö

Kaikkia ruokajäseniä kannustetaan osallistumaan talkoisiin edes yhtenä talkooviikonloppuna! Se on mukavaa ja siinä oppii ja rentoutuu luonnon keskellä.

 

Osuuskunnan säännöt

Osuuskunnan säännöt ovat nähtävissä täällä.