Tuoreissa maa-artisokissa on niin kevyt kuori, ettei sitä tarvitse poistaa. Pesee vain juuriharjalla. Sitten vaikka viipaleiksi ja 5 minuutiksi pannulle minkä tahansa ruuan oheen 👌🏾 Herkkävatsaisilla tulee maa-artisokan inuliinista vatsa kipeäksi suurista määristä, siksi keitto ei välttämättä ole aina paras ratkaisu.

4–6 an­nos­ta

val­mis­tus­ai­ka 45 min

Maa-artisokan luonnollinen makeus ja tatin umaminen maku on yhdistelmänä täysisku makuhermoon.

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

5 dl maa-artisokkaa (kuorittuna) ja pilkottuna

5 dl puhdistettua tattia kuutioina

1 rkl margariinia

7 dl kasvislientä

2 dl kaurakermaa

suolaa

valkopippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja 1 valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit, maa-artisokat ja sienet rasvassa.

Lisää mukaan kasvisliemi ja kaurakerma. Hauduta noin 25 minuuttia miedolla lämmöllä.

Soseuta keitto ja mausta se suolalla ja pippurilla.