Maa-artisokka-ohratto

200g maa-artisokkaa, ½ sipuli, 2 rkl öljyä, 2 dl ohrasuurimoita, 4 dl (kuumaa) vettä/kasvislientä, 1 tl suolaa(mausteita esim. valkosipulia, ½ dl sitruunanmehua, 1 tl mustapippuria, (parmesan)juustoa)

Kuori ja leikkaa maa-artisokat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipuli). Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää ohraryynit. Kuullota hetki kokoajan sekoittaen. Lisää noin desi vettä/kasvislientä (ja halutessasi sitruunanmehua noin ½ dl) ja jatka sekoittamista. Kun neste on imeytynyt, lisää joukkoon maa-artisokat sekä osa kuumasta vedestä/kasvisliemestä. Jatka sekoittamista, lisää nestettä pienissä erissä ohraton joukkoon sitä mukaan, kun liemi on imeytynyt. Ohraton kypsyminen kestää noin 40-50 minuuttia. Tarkasta kypsyys. Lisää lopuksi suola ja pippuri sekä halutessasi esimerkiksi voita, kermaa ja raastettua (parmesan)juustoa.

Oma maan pelloilla on asiaa.