
Ainekset:
- 1 dl vettä
- 2 dl luomu rypsiöljyä
- 3 dl sokeria
- 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl leivinjauhetta
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 170 °C:een ja voitele vuoka margariinilla – mannaryyniä perään.
- Yhdistä vesi, öljy, sokeri, hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa, vanilja, suola ja kardemumma ja sekoita.
- Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia eli kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin ja kakku on sisältä kypsä.
- Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.