Kun satokassi on täynnä ihania tuoreita vihreitä on aika kaivaa kaapista isoin kattila ja ryhtyä pilkkomaan.

4 annosta / 20min + 20 min 

Ainekset:

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 2 sipulia
  • 4-6 pottua
  • 3 keltaista porkkanaa
  • Lehtikaalinippu
  • Härkäpapuja
  • Lipstikkaa, suolaa, pippuria
  • Loraus öljyä

Kiehauta härkäpapuja 5 min, valuta ja kuori pavut. Pilko ensin sipuli ja lehtikaali ja laita ne paistinpannulle freesaantumaan öljyssä. Lisää härkäpavut. Pilko sitten loput ainekset, eli perunat, kesäkurpitsa ja porkkanat, kattilaan mausteiden kera. Keittele n. 20 min, kunnes perunat ovat kypsiä. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.  

Tarjoile keitto ja höysteet erikseen, jolloin kaikki voivat koostaa sopivat annokset. Viereen sopii OmaMaan ruisleipä.

Mikäli kaipaat lisää rakennetta keittoon, lisää n. 0,5 dl härkäpapu- tai hernerouhetta.