Ryöppää nokkonen ennen keiton valmistusta kiehauttamalla sitä pari minuuttia.
– ½ dl luomurypsiöljyä
– 4 rkl vehnäjauhoja
– 1 l kauramaitoa
– n. 6 dl nokkosta (ja vuohenputkea) määrä mitattu ennen ryöppäystä
– pari keitettyä perunaa
– sipuli
– luomukasvisliemikuutio
– 1 tl sokeria
– valkopippuria, cayennepippuria, rakuunaa
– merisuolaa
Keitä perunat. Surauta ryöpätyt nokkoset / pestyt villiyrtit hienommaksi sauvasekoittimella. Soseuta myös keitetyt perunat sekä pilkottu sipuli ja laita nämä kaikki syrjään.
Kuumenna öljy, lisää jauhot. Anna öljyn ja jauhon kuplia hiukan pannulla ja ala sitten lisäämään kauramaitoa nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen/vispaten. Lisää kasvisliemikuutio/jauhe. Ja sitten hienonnetut villiyrtit sekä soseutetut perunat. Anna kiehahtaa ja sekoita edelleen. Alenna lämpöä ja mausta. Tarkista maku.