Paha vehnä ja hyvä vehnä
Vehnä ei ole pelkästään erikoisherkku ja pulla-aines – aivan valkoinen kuorittu vehnä on juuri sitä, mutta täysjyvävehnä jotakin muuta: ”Täysjyvävehnä on rukiin veroinen” otsikoi Hesari.
Tutkimuksessa tutkittiin täysjyvävehnän vaikutusta aterianjälkeisiin verensokeri- ja insuliinivasteisiin.
Jos olet miettinyt miksi leivistämme ei esimerkiksi tule ikävä olo, vaikka muista leivistä tulisi, se johtuu hapattamisesta hiivan käyttämisen sijaan sekä laadukkaista täysjyväluomuviljoista. Tänään satokassissa täysjyvävehnä on kuitenkin hiutaleen muodossa ja saat siitä helposti herkullista ja terveellistä granolaa tai puuroa.
Hyvä terveys puolestaan kirjoitti näin:
Täysjyvävehnä on terveellistä, sillä siinä on mineraaleja, kivennäisaineita, vitamiineja ja kuitua. Herkkävatsaiselle vehnä voi olla jopa rukiita parempi vaihtoehto, sillä siitä puuttuvat rukiille ominaiset fenoliset hapot, jotka voivat aiheuttaa ilmavaivoja tai vatsanväänteitä.
Satokassin sisältö 17.4.2018
Vehnähiutale, reseptivinkki:
Granola >>
Puuro >>
Juureen leivottu täysjyväruisleipä
Seitanpihvit (paista muutama minuutti pannulla)
Hernefalafelit (napostele paketista tai lämmitä tavalla tai toisella)
Kaurajugurtti, syö sellaisenaan tai reseptivinkkejä:
Jugurttikastike >> (esim. falafeleille)
Suolainen vegaaninen piirakka >>
Smoothie >>
Tuusulan piirakat