Oma maan reseptien raaka-aineet ovat mahdollisimman ekologisesti itse viljeltyä luomua. Koska haluamme parempaa ruokaa ja paremman yhteiskunnan! Keskitytään hetki granolaan:

Kirsikkagranola

Lähiluomugranola koostetaan viljasta, siemenistä ja marjoista. Uutta kirsikkasatoa odotellessa käytimme vikat marjat viime vuodelta. Pian taas kiipeillään puissa…

Resepti yhteen pellilliseen:

  • 0,5 kg esim. kaura-, ohra- tai ruishiutaleita (kaikki osuuskunnan hiutaleet sopivat tähän!)
  • 2 pientä pakasterasiallista kirsikkasosetta (tai muuta marjasosetta/omenasosetta)
  • Jos käytät makeita marjoja, muuta makeutusta ei tarvita. Happamien marjojen kera kannattaa parantaa makua ja koostumusta lisäämällä 1,5 dl jotakin itse tehtyä siirappia tai vaahterasiirappia (jos et ole vegaani, laita vaikka hunajaa).
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • ripaus merisuolaa

    Liota hiutaleita ainakin puoli tuntia – tai vaikka yön yli. Rutista ne nyrkissä mahdollisimman kuivaksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Paista 150 c uunissa 15 min. Ota pelti hetkeksi pois ja sekoita hiutaleiden sekaan kirsikkasose ja siirappi (tai hunaja) sekä rypsiöljy. Ripottele vielä hieman merisuolaa. Laita takaisin uuniin ja paista 20 minuuttia. Ota pois ja sekoittele. Toista tätä niin kauan, että märkiä/pehmeitä kohtia ei enää juurikaan ole. Nauti jäähtyneenä kauramaidon tai jugurtin kera!

Parempi yhteiskunta:
Meidän kaikkien täytyy ajatella tulevaisuutta, vaikka se olisikin äärimmäisen vaikeaa.

John Urryn Ilmastonmuutos ja yhteiskunta -kirjasta pieni lainaus:

”Meidän kaikkien täytyy ajatella tulevaisuutta, vaikka se olisikin äärimmäisen vaikeaa. John Maynard Keynes kirjasi tärkeän havainnon: Ihmisten tulevaisuuteen vaikuttavat päätökset, olivatpa ne henkilökohtaisia tai poliittisia tai taloudellisia, eivät voi riippua tiukoista matemaattisista odotuksista – – juuri voimakas halumme toimia pyörittää maailmaa.

Voimakkaan toiminnanhalumme nimeen! Voimia granolan kokkaamiseen ja jopa sitäkin suurempiin ponnistuksiin.