2 isoa tai 4 pienempää annosta / 15 min valmistelu + 45 min kokkaus

Tähän säihkyvän punaiseen sosekeittoon sopii punajuuren kaveriksi erilaisia satokassista löytyviä juureksia. Reseptiin käytetty seuraavia raaka-aineita:

  • 2-4 pientä punajuurta
  • 1-2 keltaista porkkanaa
  • 2-4 lanttua tai naurista
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä (josta voit korvata 2 dl kauramaidolla)
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl Rosmariinia tai Provencen mausteseosta
  • Suolaa ja pippuria

1. Pese hyvin ja pilko juurekset. Kuoria ei tarvitse. Sekoita joukkoon öljy, mausteet, suola ja pippuri. Paahda pellillä uunissa 30 min, 225°.

2. Siirrä paahdetut juurekset teräskattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, 1 dl vettä / kauramaitoa ja soseuta sauvasekottimella. Lisää loppu nesteestä ja sekoita hyvin. Tarkista, että sosekeiton paksuus on halutunlaista. Anna porista kannen alla 15 minuuttia.