Punajuuri-suklaakakku

Helppo tehdä, onnistuu aina!
Ainekset:
  • 1 dl vettä
  • 2 dl luomu rypsiöljyä
  • 3 dl sokeria
  • 3  punajuurta (tahosekoittimen tai raastimen kautta)
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl sokeritonta, reilua luomukaakaojauhetta
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,25 tl leivinjauhetta
Valmistus:
  1. Laita uuni kuumenemaan 170 °C:een ja voitele vuoka margariinilla – mannaryyniä perään.
  2. Yhdistä vesi, öljy, sokeri, raastettu / blendattu punajuuri, vanilja, suola ja sekoita.
  3. Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia eli kunnes kakku on sisältä kypsä. (Eli kun tökkäät tulitikulla, eikä siihen jää taikinaa.)
  6. Anna jäähtyä!

Comments are closed.

© 2020 Oma Maa

Theme by Anders NorenUp ↑