Jugurttiversio (Jos sinulla ei ole Oma maan kaurajugurttia eli itse tehtyä jugurttia, niin käytä kermaa. Tämän reseptin jälkeen on myös kermaversion resepti.)
Jugurttiversio neljälle:
1/2 litraa luomukauramaitoa
1 dl vehnäriisiä
ripaus merisuolaa
satokassipurkillinen eli 5 dl kuumennettua Oma maan kaurajugurttia (jugurtti sakenee kuumentaessa)
3 rkl sokeria
1 tl aitoa vaniljaa
Päälle: mansikkahilloa
Vehnäriisipuuro on huolettomin kypsentää haudutuskattilassa. (Jos teet tavallisessa kattilassa, seiso vieressä sekoittamassa ettei kauramaito pala pohjaan.) Sekoita vehnäriisinjyvät ja kauramaito haudutuskattilassa ja hauduta, kunnes puuro on kypsää, 45 min–1,5 h. (Haudutuskattilassa aika on pidempi eli 1,5 h.) Mausta valmis puuro suolalla.
Kuumenna Oma maan kaurajugurttia toisessa kattilassa ja sekoittele koko ajan kunnes se sakenee, älä kiehauta.
Lisää sakea jugurtti puuron sekaan. Lisää myös sokeri ja vanilja. Sekoita hyvin. Tarjoile vehnäriisivanukas kylmänä mansikkasoseen tai hillon kanssa.
—
Kermaversio neljälle:
1/2 litraa luomukauramaitoa
1 dl vehnäriisiä
ripaus merisuolaa
2 dl vaahdotettua vegaanista vispikermaa tai luomukuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl aitoa vaniljaa
Päälle: mansikkasosetta tai hilloa
Vehnäriisipuuro on huolettomin kypsentää haudutuskattilassa. (Jos teet tavallisessa kattilassa, seiso vieressä sekoittamassa ettei kauramaito pala pohjaan.) Sekoita vehnäriisinjyvät ja kauramaito haudutuskattilassa ja hauduta, kunnes puuro on kypsää, 45 min–1,5 h. (Haudutuskattilassa aika on pidempi eli 1,5 h.) Mausta valmis puuro suolalla. Lisää sekaan vaahdotettu kerma, sokeri ja vanilja. Sekoita hyvin. Tarjoile vehnäriisivanukas kylmänä mansikkasoseen tai hillon kanssa.
—