iso kuva

Sato on loppumassa joulukuun alkuun, jolloin alkaa tauko oman sadon jakelussa. Ainakin joulu- ja tammikuu ovat taukoa ja helmikuusta voidaan tilata ruokaa muualta talveksi, jos kiinnostuneita löytyy. Marraskuun alussa tulee myös kysely kaikille jäsenille, jossa voi esittää kommentteja, kritiikkiä, toiveita talven varalle jne. Talven yli jatkaa myös yhteinen olohuone Kammari.

IMG_4182

Osuuskunnan kaupasta lähikulttuuritilaksi

Paikka joka on osuuskunnan jäsenille tuttu torstaisista ruoanjaoista, eli Oma maan entinen kauppa Kalliossa, on muuttunut kulttuurin korttelikammariksi. Paikka on nimetty mielikuvituksen puutteesta vain Kammariksi. Tarkoitus on, että se olisi naapureiden olohuone, jossa elää paikallinen kulttuuri muissakin muodoissa kuin vain lähiruokana.

Lokakuun alussa avattu tila pitää sisällään teatteria, keskusteluja, työpajoja, musiikkia, elokuvia, maalausta, kohtaamisia ja törmäämisiä. Ohjelmaa alkaa olla jo melkein jokaisena viikkoiltana. Viikonloppuisin tulee olemaan blues- ja jazz-keikkoja, sekä elokuvakerho. Paljon muuta ei ihminen onneen tarvitse kuin ruokaa,  katon pään päälle ja jazzia.

Siis jazzia sen alkuperäisessä merkityksessä – arvaamatonta elämää, tulisia tunteita, hehkua tanssivissa silmissä, hikeä ja hallitsematonta polvien vipatusta vaivaisesta poskisuudelmasta. Tila haastaa tekemättömyyteen. Sinne voi tulla päivisin vain olemaan. Kuitenkin jos on kapinallinen sielu, niin voi alkaa lukea, soittaa klarinettia ja keskustella. Iltaisin voi tulla pitämään puheen, järjestää oman näytelmän tai tinkimättömän väittelyn esimerkiksi mustasukkaisuudesta.

IMG_4183 IMG_4181

Vaikka tilassa oleminen ja tekeminen ei vaadi rahaa, Kammarin kioskin kautta voi kuitenkin tarjoutua sponssaamaan tilan ylläpitoa, ostamalla omista juureksista tehtyä keittoa ja sämpylöiä. Keitot ja leivät tehdään tiistaina ja torstaina jolloin ne ovat tuoreimmillaan. Myös Oma maan kuivatuotteita saa ja niitä voi myös tilata suoraan tilalta. Omat jauhonsa voi tulla jauhamaan myllyssä.

 

Osuuskunnan jäsenille tila on myös kaytössä

Siellä voi järjestää tapahtumia, keskusteluita tms. Tervetuloa käymään milloin vain klo 12-18 tai katsokaa lisätietoja: kammari.org