Satokassissa tänään:
Leipomosta
Hapanjuureen leivottu 100 % ruisleipä
Hapanjuureen leivottu pikkupatonki
Pitaleivät vehnästä (Kokoa täydellinen pita vaikkapa täyttämällä se falafelilla, vihersalaateilla ja valkosipulikastikkeella.)
Falafel
Kaurajugurtti, Resepti-ideat: Kaurajugurttikastike ja potut >> Riisifrutti >>
Valkosipulikastike
Pellolta
Piparjuuri (Piparjuurta käytetään mausteena kastikkeissa, muhennoksissa ja raasteissa. Piparjuuri sisältää sinappiöljyä, minkä vuoksi sen maku on kirpeä ja pienikin pala maustaa ison ruoan. Keitettäessä piparjuuri muuttuu helposti kitkerän makuiseksi, joten se kannattaa lisätä ruokaan vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Piparjuuri sisältää runsaasti ravintokuitua, C-vitamiinia ja hivenaineita. Säilytä muovipussissa jääkaapissa.)
Resepti-ideat: Piparjuurikastike >>
Pikkelöity piparjuuri >>
Mannaryyni
Resepti-idea: Vispipuuro >>
Kasvihuoneesta
Säilytä salaatit jääkaapissa muovipussin sisällä. Huuhtele kasvihuoneen sato kunnolla, sillä kasvihuoneessa on tällä hetkellä kirvoja. Kirvat eivät kuitenkaan ole vaarallisia ja niistä päästään toivottavasti tuota pikaa eroon.
Salaattisikuri (Salaattisikuria käytetään sekä raakana että kypsennettynä.)
Lehtimangoldi (Käytetään raakana tai kypsennettynä, sekä ruoti että lehdet. Salaatteihin tai pinaatin tavoin keittoihin, patoihin, piiraisiin ja muhennoksiin. Pelkkiä mangoldin lehtiruoteja voi käyttää parsan tavoin sellaisenaan keitettynä tai gratinoituna. Mangoldi ei säily pitkiä aikoja.)
Wasabino (Käytetään sekä raakana että kypsennettynä. Mausteinen, wasabimainen maku terästää voileipää tai ruoka-annosta hienosti. Sopii hyvin myös wokkeihin. Erinomainen kylmien kuukausien kasvihuoneviljelyyn, sillä kestää kylmää.)