IMG_2869

Satokassi nro 2!

Sisältö:

peruna (Nicola)
sipuli
tomaatti
kirsikkatomaatti
taitepavut
härkäpavut
herne
parsakaali
lehtikaali
nauris
hernefalafel
ruisjauho
vehnäjauho
hernerouhe
ruishiutale
apposet
ruisleipä

 

Reseptit satokassin antimille:

 

Päivä 1. Ruistaikinaan leivottu Kasviskukko

2,5 dl vettä

1/2 rkl suolaa

n. 4 dl ruisjauhoja

n.1,5-2 dl vehnäjauhoja

Kuoriaineet vaivataan tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi. Siitä taputellaan tai kaulitaan soikea levy, joka on keskeltä n. 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. Levyn keskustaan ripotellaan ruisjauhoja. Keitä suolavedessä paloitellut nauriit, sipuli ja yksi lehtikaalin oksa pehmeiksi. Laita keitetyt kasvikset levyn keskelle. Suolaa ja esim. mustapippuria ripotellaan väliin. Levyn reunat nostetaan täytteen päälle ja silotellaan vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. Kukkoa pidetään 200-225 asteen lämmössä, kunnes se on saanut väriä, minkä jälkeen se kääritään alumiinifolioon ja jätetään uuniin hautumaan miedommalla lämmöllä noin tunniksi.

 

Päivä 2. Lehtikaali-parsakaali-taitepapu salaatti, keitetyt perunat ja falafel (Lassilassa valmiiksi tehty)

1/2 parsakaali

1 oksa kehtikaalia

muutama taitepapu

Noin 300 g perunoita

Keitä tai höyrytä parsakaali ja taitepavut pehmeiksi. Laita suolaa kevyesti. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja lisää lehtikaalin lehtiosat ja sekoita kaikki vihreät salaatiksi. Voit laitta luskallisen rypsiöljyä mausteeksi salaatin päälle.

Keitä perunat pehmeiksi ja paista pannulla öljyssä falafeleja muutama minuutti.

 

Päivä 3. Paistetut kasvikset ja keitetyt perunat

½ parsakaali

muutama taitepapu

1 oksa lehtikaalia

1 sipuli

Noin 300 g perunoita

Keitä jäljelle jääneet perunat. Paista runsaassa rypsiöljyssä pilkotut kasvikset pehmeiksi. Mausta suolalla. Tarjoile perunoiden kera.

 

Päivä 4. Kasviskeitto

härkäpapupalkoja (-> palot avataan ja vain siemenpapu käytetään)

muutama taitepapu

1 sipuli

1 oksa lehtikaalia

1 dl hernerouhetta

4 dl vettä

Laita hernerouhetta kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Pilko kasvikset ja paista niitä kattilassa hetki. Mausta suolalla ja esim. valko-tai mustapippurilla. Lisää vesi ja hernerouhe kattilaan kovasti sekoittaen, ettei rouhe paakkuunnu. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä. Voit halutettssasi lisätä mausteeksi myös esim teelusikallisen sinappia.

 

Päivä 5. Hampurilaiset ja perunatikut

1 l vettä

3 tl suolaa

2 rkl sokeria

2 pss kuivahiivaa

vehnäjauhoja

Voit lisätä 1/4 ruisjauhoja

loraus öljyä

1.Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja lisää suola ja sokeri.

2.Sekoita kuivahiiva jauhojen seassa taikinaan.  Lisää öljy taikinanteon loppuvaiheessa. Tee taikinasta löysähköä. Kohota hyvin.

3.Ota taikinasta mukavan kokoinen pala ja vaivaa siitä ylimääräiset ilmat pois. Pyörittele taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa palasiksi.

4.Paista sämpylät HYVIN kohotettuina n.225 asteessa n.10 minuuttia.

Pihvit

½ sipuli

1 oksa lehtikaalia

1,5 dl härkäpapurouhetta

Laita härkäpapurouhe astiaan, jossa vettä turpoamaan noin 15 minuutiksi. Voit lisätä suolan ja mausteita tässä vaiheessa.

Pilko sipuli ja lehtikaali niin pieneksi silpuksi kuin voit ja lisää ne turvonneeseen papurouheeseen. Sekoita seos tasaiseksi. Voit antaa turvota vielä hetken ennen paistamista. Kuumenna pannulla öljyä. Taputtele pihveistä noin kämmenen kokoisia pihvejä ja paista pannulla kypsiksi.

Leikkaa perunoista tikkuja (muutama isohko peruna) ja paista niitä pannulla öljyssä rapeiksi tai hetki pannulla ja uunissa kauniin rapean värisiksi.

Leikkaa puolikas sipuli renkaiksi ja paista pannulla suolan ja sokerin kera pehmeiksi.

Kokoa sämpylän väliin pihvi ja karamellisoidut sipulit. Tarjoile perunatikkujen kera.

 

Päivä 6. Härkäpapurouhekastike ja perunamuusi

2 dl härkäpapurouhetta

1 kg perunoita

1 sipuli

Keitä perunat hyvin pehmeiksi ja soseuta ne keitinvedessä. Mausta suolalla ja öljyllä.

Laita härkäpapurouhe  turpoamaan noin 15 minuutiksi. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota pannulla. Lisää papurouhe ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä. Lisää suola ja mausteet. Käytä annokseen puolet perunauusista ja säilö puolet jääkaappiin seuraavan päivän ateriaa varten.

 

Päivä 7. Peruna-hernerouhe pihvit ja säilötyt apposet (herneet)

1 dl hernerouhetta

jäljelle jäänyt perunamuusi

1 prk apposia

Laita hernerouhe turpoamaan 2 dl vettä noin 15 minuutiksi. Sekoita hernerouhe ja perunamuusi tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla. Painele käsillä noin kämmenen kokoisia pihvejä ja paista pannulla rapeiksi. Voit kuumentaa apposia hetken pannulla ennen tarjoilua.

 

Päivä 8.

Hae jälleen seuraava satokassi ja juo kuppi kaffetta kaltaistesi kanssa 🙂

 

Onko sinulla ruoka- ja kokkauskuvia satokassiin liittyen?

Ruokajäsenemme nimittäin ystävällisesti keksivät lähettää omia kuviaan meille ja sehän on ihan mahtava idea jakaa ruokafiiliksiä! Eli olet enemmän kuin tervetullut julkaisemaan kuvia Facebookkiimme itse tai voit myös laittaa kuvia inboxiimme, niin voimme julkaista ne myös nimettömänä.

Oma maa Facebookissa>>