Hyydytetyissä tortuissa usein käytetään keksimuruja pojan tekemiseen. Halusin käyttää Oma Maan tuotteita ja tulos oli mielestäni mainio. Tyrnin sijaan voi käyttää esim. pihlajanmarjoja tai puolukoita.

Ohje on lähes vegaaninen, käytin mitä kotona oli mutta liivatteen voi korvata agar-agarilla. Katso ohjeet agar agarin käyttöön esim:
https://www.kamomillankonditoria.com/p/liivatteetta-keittiossa.html

Pohja:
1,5 dl Oma Maa ruishiutaleita
1,5 dl Oma Maa vehnäleseitä
1 dl fariinisokeria
70g sulatettua margariinia

Täyte:
1 pkt silkkitofua (450 g)
1 pkt vispautuvaa kaurakermaa (250 g)
1 pkt (200 g) Violife tai muu kasvispohjainen mascarponen tapainen
1-1,5 dl sokeria
1 sitruunan mehu
0,5 dl tyrninektaria
5 liivatelehteä

Kiille:
1,5 dl tyrnimehua
2 liivatelehteä

Paahda ruishiutaleita pannulla kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua, lisää leseet ja paahda vielä vähän aikaa. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja voi. Painele seos paperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24-26 cm halk.) ja laita vuoka jääkaappiin.

Täyte:
Pane liivatelehdet veteen pehmenemään. Vaahdota kaurakermo ja lisää joukkoon muut tofu, Violife ja sitruunamehu. Lisää sokeria maun mukaan – kaikkea ei ehkä tarvita. Purista liivatteet, lisää ne lämpimään tyrninektariin. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Levitä täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna seistä useita tunteja mielellään seuraavaan päivään.

Kiille:
Liota liivatelehdet vedessä, purista kuviksi ja sekoita lämpimään nektariin. Kaada jäähtynyt seos kakun päälle ja koristele marjoilla tai pienillä sitrushedelmillä.