Sopa de Frijoles, meksikolainen papukeitto
- 9 dl liotettuja, keitettyjä härkäpapuja
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 varsisellerinvartta
- 4 tomaattia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl chilihiutaleita
- 1½ tl korianteria
- 1½ tl juustokuminaa
- ¾ tl mustapippuria
- 1 l kasvislientä
- 1 tl suolaa
Halutessa päälle:
- 2 limetin mehu
- 4 rkl (kaurasta valmistettua) ranskankermaa
- kourallinen tuoretta korianteria
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Huuhtele ja hienonna varsisellerit. Halkaise tomaatit, poista kanta ja kuutioi tomaatit.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua vähintään 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
Lisää chilihiutaleet, korianteri, juustokumina ja mustapippuri. Kääntele vielä 1–2 minuuttia.
Lisää kasvisliemi ja anna keiton hautua kannen alla noin 15 minuuttia niin, että se kiehuu hiljalleen.
Lisää liotetut ja keitetyt pavut ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta maun mukaan suolalla.
Annostele keitto kulhoihin ja purista päälle limettimehua. Lusikoi kunkin annoksen päälle nokare ranskankermaa. Viimeistele hienonnetulla tuoreella korianterilla.