Oma maan puurohiutaleita ei ole esikypsennetty kaupan hiutaleiden tapaan. Joten ne ovat täyttä tavaraa ja parhaimmillaan haudutettuna. Tämä ohje toimii kaikkien Oma maan hiutaleiden kanssa.

Peruspuuro
• 1,5 dl vehnähiutaleita / spelttihiutaleita / ruishiutaleita / kaurahiutaleita tai ohrahiutaleita
• 4 dl vettä (1,5 dl vettä ja 2,5 dl kauramaitoa)
• 1 tl suola
• 1 rkl rypsiöljy

Jos muistat, helpota aamua jo illalla: Mittaa jo illalla hiutaleet ja vesi kattilaan, ja anna liota yön yli. Se edesauttaa kivennäisaineiden imeytymistä ja nopeuttaa kypsymistä.

Aamulla: Laita kattila (jossa hiutaleet ja liotusvesi) liedelle. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Sekoittele kunnes vesi kiehuu ja lisää suola ja rypsiöljy.

Sammuta keittolevy ja anna kattilan olla levyn päällä. Sekoittele puuroa muutama minuutti. Jätä puuro hautumaan kannen alle, kun kiehuminen laantuu. Anna hautua n. 20 minuuttia.