Oma maan kanala on tuttu kaikille Lassilan luomutilalla käyneille. Tässä lisätietoja kanojen oloista, sillä eihän nyt kukaan halua syödä surullisten kanojen munia. Panostamme eläinten, ihmisten ja luonnon hyvinvointiin.

kanat

Lassilan tilalla on tällä hetkellä yhteensä n. 200 kanaa (mukaanluettuna kukot), joita pidetään muutamassa pienemmässä ryhmässä.

DSC_0167 1


Isompi kanala

Kanoille syötetään omalla tilalla tuotettua luomurehua, joka koostuu ohrasta, kaurasta, härkäpavusta, herneestä, vehnästä ja rypsipuristeesta.

Hautomishommia

Munimishommia

DSC_0174 1


Kanat orrella ja linssissä kiinni.

DSC_0177


Pienempi kanala

DSC_0184 1

Kanojen kesäasuntoja on erilaisia, tässä navetan päädyn pikku huvila.

Tulevaisuuden suunnitemat
Pyrimme kehittämään tuotantoamme huomiomalla entistäkin paremmin kanojen luontaiset ominaisuudet. Osuuskunnan on tarkoitus rakentaa uusi kanala kasvihuoneen yhteyteen ja lisätä maatiaiskanojen määrää.

Siirtyminen maatiaiskanoihin perustuvaan tuotantoon merkitsee alhaisempaa kanakohtaista tuotosta. Tuotosta pienentää alhaisempi muninta, haudontavietin toteuttaminen ja luontaiset munintatauot. Alhaisemman tuotannon intensiivisyyden johdosta maatiaskana voi elää ja munia useita vuosia ja sen ruokinnassa pystytään hyvin hyödyntämään kotoista rehua.

 


kanat3
kanat

Kiinnostaako kananmunajäsenyys?

Jos haluat ainoastaan kananmunat suoraan tilalta, kuljetettuna Kallioon kerran viikossa vuoden ympäri, on hinta 30 € / kk. Satsiin kuuluu 80 munaa kuukaudessa eli 2 kennoa (20 munaa) viikossa. (Talvikauden satokassin kera hinta on 20 €/kk.)

(+ kertaluontoinen osuusmaksu 200 €. Osuusmaksun saa takaisin, jos eroaa luomuosuuskunnasta.)

Tulevan kuun munat maksetaan aina etukäteen joka kuun 15. pvä.

Tilaa täältä >>