Tatti-lanttu-ohratto

1 iso lanttu tai pari pientä (maista myös raakana, lanttu on tosi mehukasta tänä vuonna!)
2 dl ohrasuurimoita
kasviöljyä kunnon loraus (Suosi suomalaista luomurypsiöljkyä niin saat omegaa! Paras lisätä valmiiseen ruokaan. Paistamiseen esim.margariinia.)
1/2 tl siirappia (tai hunajaa ei vegaaneille)
Provencen yrttiseosta
Tatteja (tässä herkkutatteja)
Suolaa
Oheen kuullotettua lehtikaalia.

Kuori ja kuutio lanttu pieniksi paloiksi. Huuhtele ohrat ja keitä niitä 40 minuuttia, sitten valuta huolellisesti.
Freesaa lanttukuutioita kasarissa öljyssä. Lisää tattisiivut, kun lantut hieman pehmenneet, kuullota hetki. Anna niiden hautua hetki kannen alla. Älä kuitenkaan hauduta lanttuja liian pehmeiksi. Mausta siirapilla ja yrttiseoksella sekä suolalla. Lorauta kunnolla luomurypsiöljyä sekaan. Lisää keitetyt ohrasuurimot ja anna koko ruoan hautua hetki. Kuullota lehtikaali oheen.