Tervetuloa mukaan suunnittelemaan luomuosuuskunta Oma maan seuraavaa satokautta! Tilaisuus järjestetään lauantaina 31.1.2015 klo 17-19 Kammarilla (ent. Oma maa -kauppa), osoitteessa Kaarlenkatu 15, Helsinki.

Kokoustamme edeltää Kammarin omavaraisuuspajan keskustelu ”Siementen biopolitiikkaa”, jonka alustaa kasvitarhuri Anna Lassila. Lue lisää keskustelusta>>

Pellon tarkastus

Pellon tarkastus

Luomuosuuskunta Oma Maan ensimmäinen tuottaja- ja kuluttajajäsenten yhteishallintoon perustuva vuosi on onnistuneesti takanapäin, ja osuuskunnan on aika suunnata katseensa tulevaan toimintavuoteen ja seuraavaan satokauteen.
Suunnittelemme sadon määrän siten, että voimme nyt ottaa 60 uutta jäsentä. Joten jos olet kiinnostunut, tule mukaan.
_MG_9481
Toimintavuosi 2015 aloitetaan kaikille osuuskuntalaisille (vanhoille, uusille ja tuleville) suunnatulla tapaamisella, jossa on tarkoitus listata osuuskuntalaisten toiveita tulevan kauden satokassien sisältöön. Tilaisuus toimii yhtä aikaa paikkana sekä yhteiselle päätöksenteolle että kollektiiviselle oppimiselle.
Jotta me osuuskuntalaiset pystyisimme ottamaan kantaa tulevan satokauden viljelysuunnitelmaan, meidän on edes auttavasti ymmärrettävä, miten Oma maan alkutuotannosta vastaava Lassilan tila toimii, miltä sen vuosikalenteri näyttää ja mitä sen puitteissa on mahdollista viljellä ja tuottaa sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla
Tilan toiminnasta, viljelykalenterista ja viljelymahdollisuuksista alustaa osuuskunnan tuottajajäsen Jukka Lassila. Hän jää paikalle myös vastailemaan kysymyksiin, joita satokassitoiveita pohdittaessa hyvin luultavasti ilmaantuu.
DSC_1548
P.S.  4.12.2014 pidetyssä luomuosuuskunta Oma Maan vuosikokouksessa valittiin osuuskunnalle uusi hallitus, joka koostuu kahdesta tuottajajäsenestä (Timo Eloma & Sampsa  Kiianmaa) ja kahdesta ruokajäsenestä (Marissa  Varmavuori & Ruby van der Wekken).  Uuden hallituksen ensimmäisessä kokouksessa  8.1.2015 päätettiin aloittaa kollektiivisen oppimisen ja päätöksenteon prosessi, jonka tämä tammikuinen kokoontuminen aloittaa.
IMG_2817