Monissa curry-ohjeissa käytetään kookosmaitoa. Tässä ohjeessa kookosmaito korvataan Oma Maan lisäaineettomalla luomu kaurajugurtilla, joka sopii maultaan erinomaisesti ja on myös terveellisempi.
Valmiit tuoremaustetahnat ovat todella käteviä. 400g purkki on edullinen, helppo käyttää ja riittää moneen. Tahnoja saa aasialaisista kaupoista ja nykyisin myös monesta tavallisesta marketista. Keltainen sopii erityisen hyvin Oma Maa kuivattujen herneiden kanssa. Punainen tahna taas härkäpavuille ja vihreä kasviksille.
Muhennos kypsyy nopeasti jos keität herneet edellisenä päivänä, voit myös jättää herneet pois. Käytä enemmän vihanneksia ja tarjoa lisäkkeeksi Oma Maa hernefalafeleja.
Noin 4 hengen annos:
2 dl kuivattuja Oma Maa herneitä
6 dl vettä
Hieman suolaa
——
1 keltasipuli
N. 800 kasviksia esim:
Puolikas kukkakaali
2 porkkanaa
1 palsternakka
3-4 sellerin vartta
2-3 rkl keltaista curry -tahnaa
Rypsiöljyä
1 prk Oma Maa kaurajugurttia
——
Lisukkeeksi Oma Maa ohra- vehnä- kaura- tms. suurimoita.
Edellisensä päivänä tai aamulla:
2 dl kuivattuja herneitä
N. 6 dl vettä
Lioita 8 tuntia tai yön yli ja keitä 20 minuuttia.
Anna jäähtyä, valuta suurin osa nesteestä ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kuullota sipuli öljyssä, lisää maustetahna, paista 1-2 min kunnes aromit alkavat nousta. Lisää herneet, pilkotut vihannekset ja kaurajugurtti. Kiehauta ja anna porista hiljaa 10-15 minuuttia kunnes vihannekset ovat kypsiä ja maut tasaantuneet. Tarjoa lisukkeeksi ohra- vehnä- tms. suurimoita.