IMG_1740
Ruokaosuuskunta Oma maa on vuodesta 2014 toiminut kumppanuusmaatalous -periaatteen mukaisesti niin, että osuuskunnan tuottajajäsenet hoitavat työnteon ja ruokajäsenet saavat tilattua lähellä ja puhtaasti tuotettua
luomuruokaa joka viikko satokauden aikana. Kaikki ruoka tuotetaan Lassilan tilalla Tuusulajärven rannalla.

_MG_3462
Toimintaa on tarkoitus kehittää niin, että viiden vuoden päästä Lassilan tilalla olisi yhteisesti toimiva, omavaraisuuteen tähtäävä, permakulttuurin mukaisia viljelymetodeja käyttävä
luomutuotanto, joka voisi tuottaa ruokaa 200:lle ihmiselle.

Ensimmäisenä vuonna 2014 ruokaa tuotettiin 40:lle ihmiselle ja monia haasteita kohdattiin vuoden aikana. Niistä on opittu paljon ja nyt toimintaa jatketaan vielä puuhakkaammalla joukolla. Jotta viljely, kasvihuoneet, jälkijalostus, hedelmätarha ja muut ruokatuotannon osa-alueet saadaan toimimaan niin, että ne kehittyvät pitkien suunnitelmien mukaisesti ja ovat vakaalla pohjalla, se vaatii kokovuotista työtä.

Jukka nostaa perunaa grillaajille!

Jukka nostaa perunaa grillaajille!

Lassilan tilalla on yksi kokopäiväinen viljelijä, sekä monia apureita, jotka pääsevät auttamaan viljelyssä viikoittain, sekä talkoissa, mutta etsimme osuuskuntaan vielä yhtä kokopäiväistä viljelijää. Henkilöä, joka on kiinnostunut osallistumaan omavaraisen maatilan ja sen ympärillä pyörivän osuuskunnan kehittämiseen, on valmis oppimaan omavaraisen
luonnonmukaisen viljelyn käytännössä, sekä on innostunut tekemään – varsinkin maaliskuusta marraskuuhun – täyspäiväisesti viljelytyötä Lassilan tilalla Tuusulassa. Työ alkaisi maaliskuun alusta 2015 ja on pitkäaikainen.

Pellon tarkastus

Pellon tarkastus

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: 040 9366 438 Sakari / Oma maa tai: toimisto@omamaa.fi

Taimien kastelua.

Taimien kastelua.

Lassilan luomutilan navetta ja kanala.

Lassilan luomutilan navetta ja kanala.