Näin tilaat satokassin


1. Liity ensin osuuskunta Omamaan ruokajäseneksi
(tai kokeile ensin satokassia 3 kk ajan ennen päätöstä sitoutua ja liityä osuuskuntaan). 

Osuuskunnan ruokajäseneksi liitytään ostamalla 200 euron ruokajäsenen osuus, jolloin sinusta tulee yksi osuuskunnan omistajista. Voit myös ensin kokeilla satokassia max. 3 kk ajan ennen päätöstä sitoutua ja liityä osuuskuntaan.  Osuuskunnan jäsenenä pääset myös osallistumaan yhteisten päätösten tekoon osuuskunnan kokouksissa. Osuuskunnan päätöksenteko ja toiminta on läpinäkyvää ja jäsenet voivat aina osallistua myös hallituksen kokouksiin. Lisäksi pääset osaksi osuuskunnan aktiivista yhteisöä, jonka jäsenet ovat kiinnostuneita kestävän elämäntavan edistämisestä.

2. Valitse haluamasi satokassi:

  • Voit tilata haluamasi satokassini: avomaa, kananmunat tai kasvihuone
  • Satokassin voit hakea joka viikko (kokonainen tilaus) tai joka toinen viikko (puolikas tilaus)
  • Saat mahdollisuuden tilata lisäksi hunajaa ja osallistua tapahtumiimme tilalla ja kallion kahvilalla

3. Valitse sinulle sopivin satojakopiste (tarkemmat osoitteet ja ajat löydät täältä)

  • Helsinki / Kallio
  • Helsinki / Etelä-Haaga
  • Helsinki / Kumpula
  • Tuusula / Lassilan tila
  • Järvenpää / Kirjasto


4. Tilaa satokassi

Satokassitilaus on jatkuva, eli toistaiseksi voimassa oleva. Satokassin tilaamiseen sitoudutaan aika satokauden ajaksi. Talvi-kevätkausi alkaa tammikuussa ja jatkuu toukokuulle. Kesä-syyskausi alkaa kesäkuussa ja jatkuu joulukuulle. Mikäli satokassin haluaa peruuttaa, tulee se tehdä viimeistään kuukautta ennen satokauden vaihtumista. Satokauden vaihtumisesta perumisaikataulusta muistutetaan aina etukäteen.

Voit myös kokeilla satokassia max. 3 kk ajan ennen päätöstä sitoutua ja liityä osuuskuntaan. Kokeilujäsenyys vaihtuu pysyvään satokassitilaukseen automaattisesti, mikäli kokeilujäsenyyttä ei peru. Kokeilujäsenen tulee perua ruokajäseneksi liittyminen ja satokassitilauksen jatkuminen viimeistään siinä vaiheessa, kun hän vastaanottaa jäsenmaksun eli laskun yhdestä tuotanto-osuudesta ja seuraavan kuukauden satomaksun.

5. Nouda satokassit ajallaan ja nauti! 

Ruokajäsenet ovat vastuussa satokassien noudosta sovittuna jakoaikana. Satokassia voidaan säilyttää jakopisteissä myöhäisempää noutoa varten, jos jakopisteen tilat sen kyseisellä hetkellä mahdollistavat. Jos satokassia ei noudeta sovitun ajan sisällä, sen sisältö otetaan käyttöön osuuskunnan muussa toiminnassa ruokahävikin minimoimiseksi. Noutamatta jäänyttä satokassia ei hyvitetä.

Satokassien hinnat

Satomaksut per tuotantomuoto määritellään kullekin satokaudelle erikseen aina kauden tuotantokustannusten sekä arvioidun sadon määrän perusteella. Satomaksut on ilmoitettu kokonaisille tilauksille. Jos haluat noutaa satokassin vain joka toinen viikko, voit tilata puolikkaan satokassin, jonka hinta on puolet kokonaisen tilauksen hinnasta. Satomaksu maksetaan kuukausimaksuna aina satokassin hakemista edeltävän kuukauden 15. päivänä.

Satomaksut kesä- / syyskaudella 2024 (kesä-joulukuu)

Avomaa 175 € / kk Pääosin kuivatuotteita ja jatkojalosteita
Kananmunat 35 € / kk ilman avomaata
40 € / kk ilman kanalan osakkuutta
Kananmunia noin 2 kennoa (20 kpl) viikossa

Satomaksut talvikaudella 2024 (tammi-toukokuu)

Avomaa 135 € / kk Tuoretuotteita, kuivatuotteita ja jatkojalosteita
Kananmunat 35 € / kk ilman avomaata
40 € / kk ilman kanalan osakkuutta
Kananmunia noin 2 kennoa (20 kpl) viikossa