Tervetuloa mukaan rakentamaan kestävää elämää!

Kaikki ovat tervetulleita mukaan työskentelemään Oma Maan tilalle Tuusulaan niin peltohommiin kuin keittiöön, jossa satokassien antimia valmistetaan. Omamaan töihin voi osallistua neljällä eri tavalla: osuuskunnan tuottajajäsenenä, harjoittelijana tai talkoilevana ruokajäsenenä / vapaaehtoisena.


Tuottajajäsenyys ja palkkatyö

Oma Maa palkkaa töihin ensisijaisesti omia tuottajajäseniään. Mikäli tuottajajäsenistä ei löydy tarvittavaa työvoimaa, esimerkiksi ammattitaitoista viljelijää, puutarhuria tai leipuria, saatamme palkata ihmisiä palkkatöihin myös osuuskunnan ulkopuolelta. Etsimme kesäksi 2023 Lassilan Tilalle, jossa viljellään ruokaosuuskuntamme ruoka, kestävän elämän luomisesta innostunutta puutarhuria ja / tai viljely-, rakennus- tai ruuanvalmistustaitoja omaavaa luonnon ystävää. Esittele itsesi: 

Tuottajajäseneksi kannattaa hakea, mikäli haluaa sitoutua aktiivisesti Oma Maan työhön useampana päivänä viikossa ja on kiinnostunut myös palkkatyöstä. Osuuskunnan päätöksenteossa tuottajajäsenillä on mm. ruokajäseniä suurempi äänivalta jotta voidaan turvata se että työn tekijät voivat vaikuttaa työhönsä. Tutustu täältä tarkemmin osuuskunnan sääntöihin.

Opettaminen on meiltä aina suuri panostus, joten mietimme hyvin tarkkaan oppisopimus-tyyppisiä työsuhteita.

 

 

Harjoittelu

Otamme jatkuvasti mukaan myös eri alojen harjoittelijoita niin ammattikouluista kuin yliopistoista. Harjoittelut ovat palkattomia. Jos olet kiinnostunut harjoittelusta Oma Maassa, ole meihin yhteydessä sähköpostilla jasenet(at)omamaa.fi.


Ruokajäsenten ja vapaaehtoisten talkootyö

Osuuskunnan ruokajäsenillä on 16 tunnin talkootyösuositus. Talkootyötä voi tehdä tilalla järjestettyjen talkoiden lisäksi myös arkipäivisin, kunhan asiasta sopii etukäteen. Tuusulassa Lassilan ja Kaukon Tiloilla kasvatamme, kitkemme ja keräämme satoa sekä toki myös kokkaamme jatkojalosteitta. Jakopisteissä jäsenemme hoitavat satojaon aina satopäivinä ja osallistuvat myös Kalliossa Farm Dining -järjestelyihin. Mukana voi olla satunnaisen päivän, viikon tai jopa pitempään. Lue lisää talkootyöstä täältä.

Talkootyötä voi tehdä esimerkiksi talkoilemalla osuuskunnan tilalla, auttamalla satokassien jakamisessa tai osallistumalla eri työryhmien toimintaan. Talkoisiin voi kutsua myös ystäviä tai perheenjäseniä. Peltotalkoisiin voit ottaa myös lapset mukaan.

Ruokajäsenten lisäksi myös muut vapaaehtoiset ovat tervetulleet mukaan tilan töihin lähes milloin tahansa.  Oma Maassa käy paljon ihmisiä jotka eivät ole osuuskunnan jäseniä, mutta haluavat olla mukana luomassa kestävää elämää.