Oma Maassa huomaa ihmisten yhteistoiminnan voiman. Ekologinen jälleenrakennus, jota koko maailma kaipaa, etenee Oma Maassa ripeästi. Oma Maa toimii jo esimerkkinä siitä, kuinka ruokajärjestelmä on mahdollista muuttaa kestäväksi, miten ruokasuvereniteetti on mahdollista maailmanlaajuisesti ja kuinka biodiversiteettiä ja hiilen sidontaa voi tukea maanviljelyn keinoin. Tulevaisuudessa Oma Maa laajentaa toimintaansa kattamaan myös kestävän elämän muut perustarpeet.

Tervetuloa mukaan rakentamaan kestävää elämää!

Kaikki ovat tervetulleita mukaan työskentelemään Oma Maan tilalle Tuusulaan niin peltohommiin kuin keittiöön, jossa satokassien antimia valmistetaan. Oma Maan töihin voi osallistua neljällä eri tavalla: osuuskunnan tuottajajäsenenä, talkoilevana ruokajäsenenä, harjoittelijana, tai vapaaehtoisena.

Tuottajajäsenyys ja palkkatyö

Tuottajajäseneksi kannattaa hakea, mikäli haluaa sitoutua aktiivisesti Oma Maan työhön useampana päivänä viikossa ja on kiinnostunut myös palkkatyöstä. Osuuskunnan päätöksenteossa tuottajajäsenillä on ruokajäseniä suurempi äänivalta (osuuskunnan säännöt löytyvät täältä). Tällä turvataan se, että työn tekijät voivat vaikuttaa työhönsä. Vähäisemmälläkin kokemuksella voi liittyä tuottajajäseneksi, mikäli haluaa oppia työssä ja kasvaa ammattilaiseksi vahvistamaan Oma Maata. Opettaminen on meiltä aina suuri panostus, joten mietimme hyvin tarkkaan oppisopimus-tyyppisiä työsuhteita.

Ennen tuottajajäseneksi hakeutumista kannattaa tulla tilalle hommiin, jotta voimme kokeilla miltä mukana olo tuntuu puolin ja toisin. Jos olet kiinnostunut tuottajajäsenyydestä, ole meihin yhteydessä sähköpostilla jasenet(at)omamaa.fi.

Oma Maa palkkaa töihin ensisijaisesti omia tuottajajäseniään. Mikäli tuottajajäsenistä ei löydy tarvittavaa työvoimaa, esimerkiksi ammattitaitoista viljelijää, puutarhuria tai leipuria, saatamme palkata ihmisiä palkkatöihin myös osuuskunnan ulkopuolelta. 

Harjoittelu

Otamme jatkuvasti mukaan myös eri alojen harjoittelijoita niin ammattikouluista kuin yliopistoista. Harjoittelut ovat palkattomia. Jos olet kiinnostunut harjoittelusta Oma Maassa, ole meihin yhteydessä sähköpostilla jasenet(at)omamaa.fi.

Ruokajäsenten ja vapaaehtoisten talkootyö

Osuuskunnan ruokajäsenillä on 16 tunnin talkoosuositus satokautta kohden. Talkootyötä voi tehdä tilalla järjestettyjen talkoiden lisäksi myös arkipäivisin, kunhan asiasta sopii etukäteen. Mukana voi olla satunnaisen päivän, viikon tai jopa pitempään. Lue lisää talkootyöstä täältä.

Ruokajäsenten lisäksi myös muut vapaaehtoiset ovat tervetulleet mukaan tilan töihin lähes milloin tahansa.  Oma Maassa käy paljon ihmisiä jotka eivät ole osuuskunnan jäseniä, mutta haluavat olla mukana luomassa kestävää elämää. Voit liittyä mukaan Oma Maan sähköpostilistalle, niin saat tietoa esimerkiksi yhteisistä talkoista. Lähetä sähköpostia osoitteeseen jasenet(at)omamaa.fi ja kerro, että haluat mukaan sähköpostilistalle.