Jäikkö patonkia? Vai kaipaatko muuten vain vaihtelua? Saimme Oma Maa jäseneltä hienon ohjeen.
Ohje on 4-6 henkilölle.
Ainekset:
500 ml soijamaitoa
150 ml kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
2 rkl perunajauhoa
9 rkl cashewpähkinärasvaa (tai 180g cashew pähkinöitä)
4 rkl kasvisöljyä
2 rkl ravintohiivaa (Suomessa saatava ei kuulemma kovin maukasta, netistä löytyy maukkaampaa – voi myös jättää pois)
1 Oma Maa patonki leikattuna kuutioiksi
Tee näin:
Laita kaikki aineksi tehoisekoittimeen ja käytä kunnes seos on tasainen (voit käyttää myös sauvasekoitinta mutta kestää kauemmin saada tasainen seos joka on tärkeä)
Seos paksunee ja osa alkoholista haihtuu keittämisen aikana.
Tarjoa välittömästi mieluiten lämmitetyssä fondyy astiassa. Tarjoa leipäkuutioiden kanssa.