Taikina (1 pellillinen)
- 2,5 dl kauramaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 75 g vegaanista margariinia
Täyte
- 50 g vegaanista margariinia
- 0,25 dl sokeria
- noin 4 rkl ceylon kanelia
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää myös kardemumma, suola ja sokeri. Lisää sitten vähitellen jauhoja, samalla taikinaa vaivaten. Sekoita lopuksi taikinaan myös margariini. Anna taikinan nousta vähintään 20 minuuttia.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Käytä jauhoja apuna kaulimisessa, jotta taikina ei jää kiinni pöytään tai kaulimeen.
- Levitä margariini, sokeri ja kaneli taikinalevyn päälle.
- Rullaa taikinalevy käärölle ja leikkaa siitä veitsellä noin 4 cm:n paksuisia rullia.
- Asettele rullat uunipellille leivinpaperin päälle. Paina taikinarullien päälle kuoppa.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.