Making of Satokassi 9.4. VIDEO >>

Viikon satokassin antimista syntyy pitaleipä 1 minuutissa. Se on yhtä aikaa maailman hitainta ruokaa (ensin kasvatetaan herneet, viljat, valkosiput, kasvikset, sitten korjataan sato ja leivotaan…) ja pikaruokaa se on myös: Kotona ei tarvitse kuin halkaista pita ja laittaa valmiit herkut sisään. #slowfood #fastfood #satokassi #ekologistaruokaa #ruokajärjestelmänmuutos #ruokaosuuskunta (Kuva: Jan Veltman)


Satokassissa tänään:

Leipomosta
Hapanjuureen leivottu 100 % ruisleipä
Hapanjuureen leivottu vehnäpatonki
Pitaleipä vehnästä (Kokoa täydellinen pita vaikkapa täyttämällä se falafelilla, talviportulakalla / mibunalla ja valkosipulikastikkeella.)
Falafel
Kaurajugurtti
Valkosipulikastike

Pellolta
Vehnäriisi Miksi vehnäriisi on superterveellistä >>
Herkullinen resepti-idea: Riisifrutti vehnäriisistä>>

Kasvihuoneesta
Talviportulakka ja mibuna (Huuhtele ja nauti)

OMA MAAjussi
OMA MAAjussi -sarjan uusimmassa jaksossa Jon ja Markku paalaavat uudestaan heinää, joka on levähtänyt latoon.
Sarja esittelee kännykällä kuvattuja klippejä uuden ruokajärjestelmän rakentamisesta Lassilan luomutilalla, jossa 5-6 viljelijää viljelee ja valmistaa Oma maan ruoat.
Katso uusin jakso >>