Omasta leipomosta:
Hapanjuureen leivottu ruisleipä
Hapanjuureen leivottu vehnäleipä
Hernefalafel, lämmitä tai syö sellaisenaan
Kaurajogurtti, Reseptivinkki: Viljelijän lempikastike: Sekoita pannulla öljy, jugurtti, suola + haluamasi mauste, esim. valkosipuli tai piparjuuri, anna hieman sakeutua ja VALMIS! Kaurajugutti on osa terveellisiä hapanvalmisteitamme.
Metsäsienikeitto, lämmitys riittää
Omasta kasvihuoneesta:
Mangoldi ja pinaatti, huuhtele huolellisesti (Kaikkia kirvoja ei ole vielä saatu häädettyä, joskaan eivät ne vaarallisia ole.)
Reseptivinkki: Syö sellaisenaan tai kuullota pannulla osaksi ateriaa / piirasta / munakasta.
Omasta metsästä:
Maitohorsma, reseptivinkki:
Puutuneen osan varresta saat pois katkaisemalla varren siitä kohdasta mistä se luonnollisesti haluaa katketa. Ryöppää nopeasti 30-60 sekunnin ajan ajan tai kuullota horsmat pannulla rasvassa, lisää suola -> täydellistä! (Tai laita tämän jälkeen munakkaaseen, speltittoon, leivän päälle…) Jos keittää liian kauan, herkullinen maku katoaa.
Horsmasta huomioita:
Horsma ja nokkonen on helppo myös säilöä: Kasta 30 sekunniksi kiehuvaan veteen (eli ryöppää) ja pakasta. Maitohorsman lehdissä on saantisuosituksiin nähden merkittäviä määriä mm. ravintokuitua, fosforia, riboflaviinia, C- ja A-vitamiinia. Lisäksi kaikessa villinä metsässä kasvaneessa ruoassa on luonnon omia probiootteja – se on mahdollisimman kaukana teollisesti tuotetusta ruuasta.
Kerro kavereillekin miksi kannattaa olla mukana ekologisuuteen panostavassa CSA-ruokaosuuskunnassa!
Hyviä syitä ovat esimerkiksi:
1. Ilmastoahdistukseen auttaa vain toiminta.
2. Luonnon monimuotoisuuden tila on hälyttävällä tolalla.
3. Jokainen syö ruokaa.
4. Ruoantuotantoon liittyy hitosti ihmisoikeusriskejä.
5. Multa kynsien alla on terveellistä.
Aamu kirsikkatarhassa from Ruokaosuuskunta Oma maa on Vimeo.