4 annosta / 10 min valmistelu + 30-40 min kypsytys
- 4 dl ohraryynejä
- noin 200g herneitä ja/tai härkäpapua
- 1 sipuli
- Yrttejä, esim. salvia, persilja, rakuuna, meirami…
- 1,5 litraa kasvislientä tai 1,5 litraa vettä + lipstikan lehtiä
- ripaus suolaa ja pippuria
- 3 rkl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa pehmeäksi. Lisää kattilaan ohrasuurimot ja kääntele seosta muutaman minuutin ajan. Lisää suoja ja pippuri. Kaada joukkoon kasvislientä / vettä+lipstikkaa. Anna ohraton kiehua hiljalleen ja lisää vettä vähän kerrallaan. Kypsyminen kestää noin 30-40 minutin ajan. Ohraton on tarkoitus olla lempeän pehmeää.
Kuori ohran poreillessa herneet ja lisää ne joukkoon aivan lopuksi. Ripottele päälle yrttisilppua. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.