4 annosta / 10 min valmistelu + 30-40 min kypsytys

  • 4 dl ohraryynejä
  • noin 200g herneitä ja/tai härkäpapua
  • 1 sipuli
  • Yrttejä, esim. salvia, persilja, rakuuna, meirami…
  • 1,5 litraa kasvislientä tai 1,5 litraa vettä + lipstikan lehtiä
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 3 rkl öljyä

Silppua sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa pehmeäksi. Lisää kattilaan ohrasuurimot ja kääntele seosta muutaman minuutin ajan.  Lisää suoja ja pippuri. Kaada joukkoon kasvislientä / vettä+lipstikkaa.  Anna ohraton kiehua hiljalleen ja lisää vettä vähän kerrallaan. Kypsyminen kestää noin 30-40 minutin ajan.  Ohraton on tarkoitus olla lempeän pehmeää.

Kuori ohran poreillessa herneet ja lisää ne joukkoon aivan lopuksi. Ripottele päälle yrttisilppua. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.