Jäsentoiminnasta

Yksi Omamaan tavoite on jakaa ymmärrystä kestävästä elämästä ja kestävästä ruoantuotannosta niin jäsenilleen kuin muillekin.

Koska haluamme edistää kumppanuusmaatalouteen, eli keskinäiseen avunantoon tuottajien (eli viljelijöiden) ja kuluttajien välillä, sekä ruokasuvereniteettiin, eli oikeuteen määritellä kullekin alueelle parhaiten sopivan ruoan tuotannon, jakelun ja kulutuksen tavat huomioiden erilaiset ekologiset, sosio-ekonomiset ja kulttuuriset olosuhteet, kannustamme kaikkia jäseniä osallistumaan toimintaan jollain tavalla.

Osuuskunnalla ei ole talkoovelvoitetta, mutta meillä on 16 tunnin talkootyötoive. Toimintamme riippuvaista ruokajäsenten talkootyöstä: toistaiseksi osuuskunta on voinut maksaa palkkaa vain kesäkaudella pellolla töissä oleville tuottajajäsenille. Merkittävä osa osuuskunnan toiminnasta pyörii siis toistaiseksi tuottajajäsenten palkattoman työn sekä ruokajäsenten talkootyön varassa.

Talkootyötä voi tehdä itsellesi sopivalla tavalla, esimerkiksi osallistumalla tilan töihin arkipäivinä, osallistumalla viikonlopputalkoisiin, auttamalla satokassien jakamisessa, Farm Dining -illallisilla, osallistumalla työryhmien toimintaan tai järjestämällä jäsenille suunnattuja tapahtumia ja työpajoja.

Erilaisista tapahtumista, talkoista ja kokousajoista ilmoitetaan jäsenille sähköpostissa ja/tai jäsenten facebook-ryhmässä. Talkootöihin voi useimmiten ilmoittautua talkootyölistan kautta.

Talkoot tilalla 

Talkoisiin voit tulla kun sinulle sopii, arkena tai viikonloppuna.

Talkoilemalla tilalla pääset upottamaan kätesi multaan ja tutustumaan niin viljelyyn kuin muihin ruokajäseniikin. Talkoisiin voi kutsua myös ystäviä tai perheenjäseniä. Peltotalkoisiin voit ottaa myös lapset mukaan.

Lue ohjeistus ja kerro tulostasi talkootyölistassa. Jokainen voi merkitä tekemänsä talkootunnit tähän lomakkeeseen. Lomakkeen tarkoituksena on ymmärtää millaisia talkootöitä osuuskuntalaiset tekevät ja millaista haluttaisiin tehdä.

Dinnereistä ilmoitetaan jäsenille aina sähköpostitse, someryhmissä ja talkootyölistassa.  Ilmoittaudu viikonlopputalkoisiin talkootyölistassa, facebook-tapahtumissa tai sähköpostilla jasenet(at)omamaa.fi.

Satokassijakopisteiden pyörittäminen

Satokasseja jaetaan tiistaisin ja/tai torstaisin.

Satojako itsessään on sosiaalinen tapahtuma, jossa ruokajäsenet itse huolehtivat sadon jakamisesta eri satojakopisteillä. Satojakoporukalla on viestintää varten käytössään oma WhatsApp-ryhmä, jonne pääset mukaan mikäli haluat liittyä satojakoremmiin. Satojakoon osallistuminen ei kuitenkaan edellytä WhatsAppin käyttöä tai ryhmään liittymistä.

Katso satojakopisteiden osoitteet ja satojakoajat täältä.
Tutustu myös lisäohjeisiin satokassien jakamisesta täältä.


Farm Dining -illalliset Kalliossa

Kaarlenkadun jäsentilassa järjestetään noin kerran kuussa Farm Dining -illallisia. Kokkimme Jan valmistaa omavaraisesti tuotetuista raaka-aineista kolmen ruokalajin vegaanisen menun, jonka hinnan päätät sinä. Eli voit valita itse millaisella summalla haluat tukea osuuskunnan toimintaa.

Vuoden 2023 kaleteroidut illalliset
• 22.4. lauantaina klo 18 –21
• 13.5. lauantaina klo 18 –21

Varaa paikkasi: jasenet(at)omamaa.fi.
Dinnereistä ilmoitetaan jäsenille aina sähköpostitse ja someryhmissä.

Tapahtumat ja työpajat

Järjestämme Lassilan tilalla tutustumiskäytejä, Kekri-juhlia ja satunnaisesti myös muita tapahtumia kuten peltojoogaa, kursseja ja leirejä. Myös Kaarlenkadulla järjestetään tapahtumia ja jäsenemme voivat myös varata tilaa omiin tilaisuuksiinsa, esim syntymäpäiväjuhliin – joko cateringillä tai ilman.

Kaikki jäsenemme ovat tervetulleita myös vuosi- ja suunnittelukokouksiin, joissa päätetään mm. viljelysuunnitelmista, tulevista investoinneista ja osuuskunnan tulevaisuuden suunnasta.

Vuoden 2023 kurssit
• 4.3. Miso-työpaja Kalliossa (max 12 osallistujaa)

Vuoden 2023 osuuskunnan kehittämiseen liittyvät tapahtumat 
• 12.3. Osuuskuntapäivä vol.1
• 26.3. Osuuskunnan vuosikokous
• 23.4. Osuuskuntapäivä vol.2

Tilavuokratiedustelut: jasenet(at)omamaa.fi.
Tapahtumista ilmoitetaan jäsenille aina sähköpostitse ja someryhmissä.


Työryhmät 

Oma Maan hallintoa, tapahtumien järjestämistä sekä viestintää on organisoitu työryhmien kautta. Esimerkiksi jos olet kiinnostunut ideoimaan tai toteuttamaan Oma Maan viestintää, voit osallistua viestintätyöryhmän toimintaan. Jos haluat tietää lisää työryhmistä, kysy rohkeasti jäsenten facebook-ryhmässä tai ota yhteyttä jasenet(at)omamaa.fi.

Tärjeät linkit jäsenille

Jäsenten facebook-ryhmä

Talkootyölistat (täältä löydät myös kyydit tilalle)

Kulukorvauslomake

Ajopäiväkirja